Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-12-2002 Persbericht verkeersongeval ambulance (HP 15.40 uur) Donderdag 19 december 2002

Maastricht, aanrijding tussen ambulance en personenauto.

Donderdagmorgen kort voor 10 uur heeft op de Viaductweg te Maastricht ter hoogte van het aldaar gelegen tankstation een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een ambulance en een van het tankstation wegrijdende personenauto. Beide motorvoertuigen raakten vermoedelijk totaal beschadigd. De veroorzaker van het verkeersongeval raakte licht gewond.
Een 40 jarige automobilist reed vanmorgen kort voor 10 uur vanaf het tankstation langs de Viaductweg de rijbaan van de Viaductweg op. Daarbij lette hij niet voldoende op het naderende verkeer en zag en hoorde een ambulance die zwaailicht en sirene voerde, en op weg was naar een spoedklus, niet naderen. Er volgde een aanrijding met zwaar materiele schade. De van het tankstation wegrijdende personenauto tolde na de aanrijding over de rijbaan en reed een geheel op de linkerrijstrook van de weg, rijstrook voor het links afslaande verkeer richting Franciscus Romanusweg, stilstaande vrachtauto aan. Deze werd licht beschadigd.
De 40 jarige automobilist liep een nekletsel op. Hij werd geheel gestabiliseerd door ambulancepersoneel uit zijn voertuig gehaald en vervolgens met een andere ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek het opgelopen nekletsel nog mee te vallen. Hij behoefde niet opgenomen te worden.
Zowel de ambulance als de personenauto raakten vermoedelijk totaal beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen moeten wegslepen.
De rijbaan van de Viaductweg richting Maastricht West werd gedurende ander half uur afgesloten voor alle verkeer. Dat had zijn gevolgen voor het Maastricht vanuit de richting van de A-2 binnen rijdende verkeer. Er deed zich een behoorlijke file voor. De politie moest op de A-2 en de kruising Viaductweg/Meerssenerweg te Maastricht gedurende de tijd dat de ene rijbaan Viaductweg afgesloten was voor het verkeer, handmatig regelen.
Van het verkeersongeval wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.