Gemeente Apeldoorn

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer W. Evertse

Loco-burgemeester J.A.C.M. van Beckhoven heeft op woensdag 18 december een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer W. Evertse, die is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was tijdens zijn afscheidsreceptie als directeur van Bibliotheek Apeldoorn, in de balzaal van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

De heer W. Evertse (58) is sinds 1978 directeur van Bibliotheek Apeldoorn. In 25 jaar heeft zich onder zijn leiding een grote bloei voorgedaan. Apeldoorn is in de Nederlandse bibliotheekwereld een trendsetter. Onder andere de informatiefunctie met behulp van elektronica werd al in een vroeg stadium aangepakt en fors uitgebouwd.

Onder aanvoering van Wim Evertse ontstond tevens een werkgroep die een nieuw bibliotheeknetwerk voor Gelderland ontwerpt. Vanaf 1988 is Wim Evertse penningmeester en waarnemend voorzitter van de vereniging BCT (Bibliotheek Centrum Tobias), gebruikers van het Tobias-systeem, waar momenteel 38 grote en middelgrote bibliotheken in Nederland gebruik van maken.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1