Gemeente Apeldoorn

Eerste ondergrondse afvalcontainer in gebruik

Donderdag 19 december 2002 reikt wethouder E. Gutteling de eerste milieupas uit. Met deze pas kan de bewoner gebruik maken van het eerste ondergrondse afvalsysteem in Apeldoorn dat werkt volgens het Diftarprincipe. Zodra de bewoner de pas voor de bedieningszuil houdt, kan de klep worden geopend en registreert het systeem wie het afval aanbiedt.

Het zijn de bewoners van de hoogbouw aan de Wilhemina Druckerstraat die de eer hebben om het eerste ondergrondse Diftarsysteem in gebruik te nemen. Hun ondergrondse containers bevinden zich aan de zijkant van het complex, net in de Hoogstraat. Twee ondergrondse containers voor restafval en een bedieningszuil zijn er geplaatst. De bovengrondse losse container voor gft verdwijnt in de loop van 2003. Vanwege de beperkte en soms vervuilde opbrengst van gft bij hoogbouw en de relatief hoge kosten van inzameling heeft het college van b. en w. enkele weken geleden daartoe besloten.

Alle bewoners van flats en appartementencomplexen ontvangen in de loop van 2003 een milieupas voorzien van een duidelijke handleiding. Zodra een systeem werkt begint de registratie van het aangeboden afval. Deze registratiegegevens worden gebruikt om begin 2004 de hoogte van de voorlopige heffing te berekenen. Het is dus ook al in 2003 belangrijk om op te letten hoeveel afval men aanbiedt. Bij de huishoudens met minicontainers begint ook in januari 2003 de registratie om straks de voorlopige heffing te berekenen. Hun containers zijn in 2002 al voorzien van een chip. Begin 2005 vindt de definitieve afrekening plaats over het aangeboden afval in 2004.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1