Politie Zaanstreek-waterland

11:11 18-DEC-02
LOC: PURMEREND, LANDAUERSTRAAT

Softdrugs gevonden na verkeerscontrole
Een 27-jarige automobilist uit Purmerend bleek bij een verkeerscontrole een aantal vuilniszakken met restanten van hennepplanten in zijn auto te hebben. Bij een onderzoek in zijn woning trof de politie een bos toppen van hennepplanten aan met een totaal gewicht van ongeveer 1,5 kg. De bos werd in beslaggenomen en later vernietigd. De Purmerender werd aangehouden, verhoord en mocht later het politiebureau weer verlaten met een proces-verbaal op zak.


**
19:35 18-DEC-02
LOC: ASSENDELFT, BUITENMEET

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding
Een 54-jarige alcomobilist uit Assendelft veroorzaakte een lichte aanrijding bij het wegrijden en reed aanvankelijk door, maar kwam lopend terug. De politieagenten roken alcohol en lieten de man op het bureau blazen. Dat gaf een uitslag van 485 ug/l, ruim twee maal zoveel als is toegestaan. Dat leverde de man een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal op.


**
22:49 18-DEC-02
LOC: ZAANDAM, DIRK KLEIMANSTRAAT

Twee doden en een zwaargewonde na schietpartij
Na een melding trof de politie in een woning een zwaar gewonde 22-jarige man aan en een dode 20-jarige vrouw en een vermoedelijk 24-jarige man. De gewonde man was in zijn buik geschoten en werd met spoed naar het AMC in Amsterdam overgebracht. Daar werd hij geopereerd, waarna hij naar de IC is overgebracht. Zijn toestand is tot op dit moment kritisch. De gewonde man en de dode vrouw zijn broer en zus en wonen in de woning samen met hun beider moeder, die op het moment van de schietpartij niet aanwezig was. De dode man is vermoedelijk de ex-vriend van de vrouw. Aan de hand van getuigenverklaringen en de aanwezige sporen vermoedt de politie dat de ex-vriend bij de woning heeft aangebeld en de broer heeft neergeschoten, toen deze opendeed. Daarna zou hij in de woning naar de eerste verdieping zijn gegaan waar hij zijn ex-vriendin tegenkwam. Hij zou haar ter plekke onmiddellijk hebben doodgeschoten. Vermoedelijk heeft de man zichzelf daarna in de kamer van de vrouw van het leven beroofd. De politie vermoedt, dat de schietpartij een relationele achtergrond heeft. Het verdere onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen naar de juiste toedracht.


**
09:34 19-DEC-02
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Diefstal beeldschermen uit bedrijf
Men verschafte zich de toegang tot het pand door aan de achterzijde een raam te verwijderen. Er werden twee beeldschermen weggenomen.


**
11:01 19-DEC-02
LOC: ZAANDAM, PASCALSTRAAT

Diefstal bromfiets
Tussen 10.30 uur en 10.35 uur werd vanuit een afgesloten fietsen stalling een bromfiets weggenomen. Van de bromfiets werd het stuurslot verbroken en het contactslot verwijderd. Het betreft een Aprillia SR WWW met het verzekeringsplaatje BVX172 (2002). Later bleek dat er nog een bromfiets was gestolen. Twee jongens zouden ermee zijn weggereden in de richting van de Schepenbuurt.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-191202

09:00-10:15 18-DEC-02
PURMEREND, VERZETSLAAN
Verkeerscontrole
Woensdagochtend hielden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam een controle op de Verzetslaan in Purmerend. In totaal ontvingen 25 verkeersdeelnemers een boete. Negen bestuurders droegen geen gordel en dertien mensen reden harder dan de toegestane 50 km per uur. Verder werd

een automobilist die met de telefoon in de hand belde bekeurd, een bestuurder die een lange lading vervoerde zonder deze gemarkeerd te hebben en een automobilist die met een aanhangwagen reed zonder dat hij rijbewijs E achter B had.


**
18-DEC-02
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM/ HOOFDTOCHT Verkeerscontrole
Woensdagmiddag hielden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam een verkeerscontrole op de Hoofdtocht en de kruising Provincialeweg Zaandam Castricum en Albert Heijnweg in Zaandam. In totaal ontvingen 24 verkeersdeelnemers een boete. Ter hoogte van de kruising werden 13 mensen bekeurd. Vier bestuurders negeerden het rode licht en negen mensen droegen geen gordel. Op de Hoofdtocht ontvingen elf automobilisten ter plekke een boete omdat zij harder dan 50 km per uur reden. De snelste reed 81 km per uur.


**
17-DEC-02
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Een kwart van alle bestuurders te hard
Op de N247 in Middelie werd woensdagochtend en -avond op snelheid gecontroleerd. 's Avonds, tussen kwart over zeven en kwart over negen, was het aantal hardrijders zeer groot; een kwart van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. Een groot verschil met de ochtend. Tussen half negen en tien uur hield acht procent van de weggebruikers zich niet aan de snelheid. De hoogste snelheid werd 's avonds gemeten en bedroeg 124 km per uur.


**
VOORAANKONDIGING SNELHEIDS- EN ALCOHOLCONTROLES:
Snelheid
Volgende week zullen snelheidscontroles gehouden worden op de projectwegen, oftewel de ongevalgevoelige wegen: In de Zaanstreek:

- N246 (Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen, Westzaan-Westgraftdijk)
- N203 (Provincialeweg Zaandam-Castricum)
- N515 (Provincialeweg, Leeghwaterweg)
In Purmerend/Waterland:

- N235 Jaagweg

- N247 Provincialeweg (Het Schouw-Den Hulk)
- N243 (Oosthuizen-Middenweg)


**
Alcohol
Rond de feestdagen zullen er in Zaanstreek en Waterland alcoholcontroles worden gehouden.


**