Gemeente Lisse

Voorstel aan Gemeenteraad Lisse over aanstelling nieuwe gemeentesecretaris


Lisse, 17 december 2002

De heer Bob van Poelgeest wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Lisse. Tenminste, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Op donderdag 19 december aanstaande neemt de raad een besluit over het voorstel van B&W.

De heer Van Poelgeest is jurist en geruime tijd werkzaam in managementfuncties. Hij heeft ruime ervaring met zowel het ontwikkelen als het aansturen van operationele diensten en met beleidsadvisering op het snijvlak van bestuur en management. Sinds 1992 tot op heden is hij werkzaam als directeur in algemene dienst bij de gemeente Zaanstad. Hij is daar belast met interim-opdrachten. Voorbeelden daarvan zijn het aansturen van de DSW Groep, een sociale werkvoorzieningorganisatie in de Zaanstreek en de herstructurering van de sector Middelen. Van 1990 tot 1992 was hij adjunct-directeur Gemeentelijke Sociale Dienst Zaanstad. De heer Van Poelgeest is geboren op 18 december 1950 in Nieuwer Amstel.

De heer Van Poelgeest werd geselecteerd uit ruim 50 kandidaten. Als de raad hiermee instemt wordt hij benoemd tot gemeentesecretaris voor 36 uur per week in vaste dienst. De aanstelling vindt plaats met ingang van 1 maart 2003 of zo mogelijk eerder.

Foto: Persbericht