Gemeente Utrecht

Start uitvoering geluidsscherm Waterlinieweg

Deze maand is gestart met de uitvoering van het geluidsscherm aan de oostzijde van de Waterlinieweg, ter hoogte van de Ravelijnflat. Over de komst van dit scherm zijn bewoners in mei dit jaar reeds geïnformeerd. Inmiddels zijn de keten geplaatst op het veldje aan de Scherpenburglaan (ter hoogte van 't Goyplein) van waaruit de werkzaamheden worden aangestuurd. Naar verwachting zal het scherm medio juni 2003 gereed zijn, afhankelijk van de weersgesteldheid deze winter.

In grote lijnen ziet de planning er als volgt uit:


- november tot eind december: heiwerk en aanbrengen fundering ter hoogte van de Brennerbaan


- december 2002: heiwerk en aanbrengen fundering op 't Goyplein

- begin januari 2003: heiwerk langs de oprit Waterlinieweg

- januari tot maart 2003: aanbrengen fundering oprit Waterlinieweg

- februari 2003: heiwerk langs Waterlinieweg

- maart tot mei 2003: aanbrengen fundering langs de Waterlinieweg
Tijdens de werkzaamheden aan de oprit van de Waterlinieweg zal, om verkeersstagnatie op

't Goyplein te voorkomen, nog nader worden bekeken of er een mogelijkheid bestaat de Brennerbaan open te stellen voor alle verkeer.

De meeste overlast voor het verkeer zal naar verwachting ontstaan op de Waterlinieweg tijdens het heiwerk, waarbij een rijstrook zal worden afgesloten. Om tijdig alternatieve routes te kunnen kiezen zullen in de omgeving de nodige vooraankondigingen worden geplaatst. Er zal sprake zijn van enige geluidsoverlast als gevolg van de heiwerkzaamheden. De heiwerkzaamheden zullen plaatsvinden op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Langs het tracé van het geprojecteerde geluidsscherm zal het aanwezige groen worden verwijderd en op 't Goyplein zullen enkele kleine bomen tijdelijk worden weggehaald om de palen aan te kunnen brengen.