Nieuwsbericht

donderdag, 19 december 2002, 16.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heiloo, woensdag 18 december 2002.
Dinsdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur werd een controle gehouden op de Kanaalweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaats: 50 km/u
Aantal passanten: 692
Aantal overtredingen: 83
Hoogst gemeten snelheid: 89 km/u.

Diefstal auto's
Castricum, woensdag 18 december 2002.
Zondag tussen 00.00 uur en 15.30 uur werd een auto gestolen vanaf de Huibert van Ginhovenstraat. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is rood van kleur en voert het kenteken TX-10-ST.

Alkmaar, donderdag 19 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto gestolen vanaf de Wibautstraat. Het is een auto van het merk Volkswagen, type Golf. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 66-GK-LJ.

Man van telefoon beroofd.
Alkmaar, woensdag 18 december 2002.
Woensdagavond werd een 58-jarige man uit Alkmaar beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit gebeurde op de Korte Vondelstraat. Daar werd het slachtoffer met een bloedende wond aan het hoofd aangetroffen door de politie. Een getuige vertelde dat de man door twee onbekende mannen was mishandeld en vervolgens was beroofd van zijn telefoon. De beide daders waren weggereden in een personenauto. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de bestuurder c.q. eigenaar van deze auto. Het slachtoffer wenste geen medische hulp.

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, donderdag 19 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Westerweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 360 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Autogordels
Anna Paulowna / Den Oever, woensdag 18 december 2002. Op de Kerkweg in Anna Paulowna en de Havenweg in Den Oever werd een controle uitgevoerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Tijdens deze controle werden in Anna Paulowna drie bestuurders bekeurd. In Den Oever waren dat er vier.

Snelheid
In Den Helder werden op de Schoolweg en de Langevliet snelheidscontroles gehouden waarbij de volgende resultaten werden gemeten.
Maximumsnelheid ter plaats: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 12
Hoogst gemeten snelheid: 68 km/u.

Inbraak bedrijven
Den Helder, woensdag 18 december 2002
Woensdagavond werd en inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Men was daar binnengekomen door het vernielen van een aantal ramen. Er bleken verschillende kantoorruimtes te zijn doorzocht. Ook bleken er verschillende deuren te zijn vernield. Wat er precies in het pand is weggenomen kon nog niet worden vastgesteld. Wel bleek een zak met muntgeld te zijn verdwenen.
Terwijl de politie bezig was met het onderzoek van deze inbraak werd gemeld dat verderop in de straat nog een inbraak had plaatsgevonden. Om in dit bedrijfspand te komen had men dezelfde werkwijze toegepast. Ook in dit pand werden vernielingen gepleegd om in de verschillende ruimtes te komen. Daarnaast werden een aantal bureaus en kasten opengebroken. Wat er precies uit dit pand is weggenomen kon nog niet worden vastgesteld.
Gezien de tijdstippen van de inbraken en de wijze waarop deze zijn uitgevoerd is het zeer waarschijnlijk dat ze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Rijden onder invloed van alcohol
Middenmeer, donderdag 19 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 23-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Alkmaarseweg. De man reed daar met zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Meisje verongelukt
Sint Maarten, donderdag 19 december 2002.
Donderdagmorgen vond een ernstig ongeval plaats waarbij een 17 meisje uit Schagen om het leven is gekomen. Het slachtoffer reed met haar snorfiets over de Killemerweg in de richting van Sint Maarten. Ter hoogte van een daar gelegen camping werd zij tegemoet gereden door een personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Burgerbrug. Toen de auto het slachtoffer tot op enkele meters was genaderd raakte zij in een slip mogelijk veroorzaakt door het zeer gladde wegdek. Het meisje kwam ten val en werd vervolgens aangereden door de auto. Het slachtoffer raakte hierbij zo zwaar gewond dat zij kort na het ongeval overleed. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. In het bijzonder wil zij in contact komen met de bestuurder van een bromfiets die vlak voordat het ongeval plaats vond, voor de auto reed die bij de aanrijding betrokken was. Zowel de getuigen als deze bromfietser worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-88844.

WESTFRIESLAND

Diefstal uit schuur
Hoogkarspel, woensdag 18 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan de Roop. De bewoner kon de schuur niet afsluiten in verband met ijsvorming. Een onbekende heeft vervolgens een damesfiets uit de schuur ontvreemd. Het is niet bekend of er ook nog andere goederen zijn verdwenen.

Dieven op heterdaad betrapt.
Hoorn, donderdag 19 december 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werden twee tot nu toe onbekende mannen betrapt bij een poging tot diefstal van een sneeuwmachine. Deze machine staat op de tijdelijk aangebrachte ijsbaan op de Roode Steen. Een toezichthouder zag dat beide mannen bezig waren de machine weg te nemen. Toen de daders in de gaten kregen dat zij waren gezien renden zij weg. Een van hen werd bij zijn jas gepakt maar wist desalniettemin te ontkomen. Zij verdwenen in de richting van de kerk. Een van de daders raakte gewond aan zijn hoofd omdat hij die tegen een ijzeren balk stootte.