Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol plaatst aandelen luchthavenvastgoedfonds ACRE Fund

19 december 2002

Schiphol Real Estate BV, de 100% vastgoeddochter van Schiphol Group, heeft 50% van de aandelen van het door haar opgerichte luchthavenvastgoedfonds ACRE Fund geplaatst bij institutionele beleggers. De vrijkomende middelen zullen gebruikt worden voor nieuwe in-vesteringen.

De aandelen van het niet beursgenoteerde fonds zijn onderhands geplaatst bij vijf institutionele beleggers. SRE behoudt een belang van 50% in het fonds. Het fonds bestaat thans uit zeven gebouwen die verspreid over het luchthaventerrein van Amsterdam Airport Schiphol te vinden zijn. Deze gebouwen maken onderdeel uit van Schip-hols unieke en succesvolle AirportCity-formule. Het gaat om twee kantoorgebouwen en vijf gebouwen met een gemengde kantoor- en logistieke functie. Deze gebouwen maakten voorheen deel uit van de beleggingsportefeuille van Schiphol Real Estate. De totale waarde van de zeven gebouwen bedraagt circa ¤ 93 miljoen.

Het Acre Fund zal een uiteindelijke omvang krijgen van circa ¤ 360 miljoen en gefaseerd worden opgebouwd met gebouwen uit de beleggingsportefeuille van Schiphol Real Estate in Nederland. Hieronder bevinden zich geen gebouwen die benodigd zijn voor het primaire luchthavenproces, zoals bijvoorbeeld de terminalgebouwen. Schiphol Real Estate is in Nederland actief op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Air-port, Eindhoven Airport en Lelystad Airport. De structurering, marketing en plaatsing van de aandelen van het fonds was een gezamenlijke inspanning van Schiphol Real Estate en Dexia Bank Securities.

Ook internationaal fonds in oprichting
Schiphol Real Estate en ING Real Estate zijn recent op een 50/50-basis een samenwerkingsverband aangegaan met als doel het opzetten van een internationaal luchthavenvastgoedfonds, dat de naam ACRE International Fund zal krijgen. Schiphol Real Estate is in het buitenland op dit moment onder andere actief op de luchtha-vens Milaan Malpensa, Hong Kong en Brisbane. ING Real Estate is actief als vastgoedbelegger, ontwikkelaar en financier op het gebied van kantoren, winkels, woningen, logistiek en parkeren en beschikt over een uitgebreid netwerk van kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Azië.

118-2002/rw

SCHIPHOL GROUP
Corporate Communications