Gemeente Westervoort

Mededelingen in verband met de feestdagen

Nieuwjaarsontmoeting:
op zaterdag 4 januari 2003 wordt de jaarlijks nieuwjaarsontmoeting gehouden in het gemeentehuis. Het thema is dit keer Wijkgericht Werken. Daarnaast wordt ook het Lokaal Compliment uitgereikt en is er volop gelegenheid oude contacten aan te halen en nieuwe te verstevigen, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Gemeentehuis gesloten:
het gemeentehuis is gesloten vanaf woensdag 25 december tot en met woensdag 1 januari 2003. In deze periode zijn er dus ook geen spreekuren van de wethouders. Vanaf donderdag 2 januari 2003 vanaf 10. 30 uur kunt u weer bij het gemeentehuis terecht.

Geen markt Op vrijdag 27 december 2002 is er geen markt.

Ophalen huisvuil
De grijze container wordt voor de laatste keer dit jaar geleegd op zaterdag 28 december 2002. Die week daarna wordt de groene container ook op zaterdag geleegd, dus op 4 januari 2003. Het is mogelijk dat de vuilniswagens een andere route hebben dan normaal op vrijdag. Wij vragen u dan ook de containers uiterlijk om 7.30 uur aan de straat te zetten.

Geen oud papier
In de wijken Lange Maat en De Leigraaf wordt op 27 december a.s. géén oud papier opgehaald door AHW. De eerstvolgende keer dat in deze wijken oud papier huis-aan-huis wordt opgehaald is 31 januari 2003.

Kleding- en oudpapiercontainers.
De kledingcontainers bij de winkelcentra en de oud-papiercontainers bij de sportvelden worden rond de jaarwisseling verwijderd of afgesloten in verband met de veiligheid.

Gifbus opgeheven per 1 januari 2003

Sinds 1 januari 2003 komt de gifbus niet meer in Westervoort. De aanleiding hiervoor is het in gebruik nemen van twee nieuwe brengvoorzieningen voor klein chemisch afval (KCA):
* het Afvalbrengstation in Arnhem-Noord, Beijerinkweg 9a
* én het chemisch afvaldepôt bij het Kringloopbedrijf aan het Vergun 17 op het bedrijventerrein Het Ambacht in Westervoort.

Bij de besluitvorming in 1999 over de locatiekeuze voor het Afvalbrengstation en de nieuwbouw van het kringloopcentrum is het laten vervallen van de gifbus

meegenomen. De gifbus was een relatief dure voorziening waar ook nog eens relatief weinig kca werd ingezameld.

Beide nieuwe voorzieningen hebben een ruime openstelling en zijn goed bereikbaar. Wij denken daarom dat het Afvalbrengstation en het chemisch afvaldepôt bij het Kringloopbedrijf goede mogelijkheden zijn om uw KCA in te leveren. Overigens kunt u batterijen ook inleveren bij de Retourette in winkelcentrum de Wyborgh en diverse winkeliers, en oude medicijnen bij de Retourette en de apotheken.

Bel & Herstellijn wordt Servicelijn

Met ingang van 1 januari 2003 kunt u als inwoner van de gemeente Westervoort met al uw vragen, klachten en verzoeken om service op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 terecht bij één telefoonnummer: (026) 3179911.

De Bel & Herstellijn, die dagelijks bereikbaar was van 9.00 tot 10.00 uur, komt hiermee te vervallen. De gemeente heeft hiervoor gekozen om de inwoners de gehele dag de gelegenheid te geven voor het doen van meldingen. Tegelijkertijd wordt er een nieuw registratiesysteem in gebruik genomen, waardoor meldingen en verzoeken direct op de juiste plaats terecht komen en ook sneller zullen worden afgehandeld. Men kan de servicelijn eigenlijk voor alles bellen, uiteenlopend van de melding van een kapotte stoeptegel of overhangend groen tot een verstopte riolering.