Gemeente Breda

Persberichten

19-12-2002

Woningbouw oostkant Asterdplas kan starten

Op 12 december 2002 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de ingediende verzoeken om voorlopige voorziening in het kader van het bestemmingsplan Afronding Asterd. Deze verzoeken waren ingediend tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten. De Raad van State heeft de verzoeken om voorlopige voorziening afgewezen.

Met deze verzoeken om voorlopige voorziening hebben de bezwaarmakers geprobeerd de realisering van het bestemmingsplan op te schorten totdat de Raad van State over de ingediende beroepschriften zou hebben beslist.
De Raad van State zag in de aangevoerde argumenten van de bezwaarmakers dat het gebied onbebouwd moet blijven vanwege de actuele en potentiële natuurwaarden, geen aanleiding een voorlopige voorziening te treffen. Ook het idee dat op basis van de aanvankelijke plannen het gebied onbebouwd zou blijven, was volgens de Raad van State geen aanleiding voor een voorlopige voorziening.

Deze uitspraak betekent dat het bestemmingsplan Afronding Asterd nu definitief is goedgekeurd. Dit betekent weer, dat met de realisering van het plan kan worden begonnen. In de loop van 2003 start dan ook de fase van het bouwrijp maken van het plangebied.

Breda, 19 december 2002