Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-12-2002
Berichten van donderdag 19 december

Martin Panman 0651611628

Gladheid

Door de gladheid van gisteravond en vanmorgen gebeurden in Drenthe nog 9 aanrijdingen.

Zo ging o.a. in Steenbergen op de Hoofdweg een auto tegen een boom; in Oud Annerveen op de Broekdijk gleed een auto in een sloot; en in Zuidwolde belandde op de N48 ook een auto in de sloot. Er was alleen materiele schade.

Inbraak in autos

ASSEN In de Oldengaardestraat in vannacht een auto opengebroken. Een portierruit werd ingeslagen, de auto is doorzocht maar er is niets uit ontvreemd. Aan de Weserstraat werd vannacht eveneens een auto opengebroken. Een laptop werd er uit gestolen. Aan de Ekkelwal werd een deur van een auto opengebroken en een radio cd-speler verdween. Uit een andere auto aan de Ekkelwal werd een aggregaat gestolen. De eigenaren deden aangifte.

Inbraak

ASSEN Vannacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Korenmaat is Assen. Een raam werd vernield, waarna de inbreker(s) een computer, compleet met flatscreen uit het pand ontvreemde.

Een pand aan de Omloop werd eveneens bezocht door het inbrekers gilde. Een raam werd opengebroken en uit het pand verdween o.a. een bedrag aan geld.

Beilen In Beilen is vannacht ingebroken in een bedrijfspand aan de Edisonweg. Een deur werd opengebroken en uit het pand verdwenen boormachines en slijptollen.

Doorgereden na aanrijding

ASSEN Woensdagmiddag tegen 16.50 uur gebeurde er een aanrijding op de Maria in Campislaan in Assen. Een onbekend gebleven bestuurder van een VW-Golf, donkerblauw van kleur, sportvelgen, reed een 11 jarige fietser omver, die op het fietspad tussen de Gouwe en de Oostermoer reed. Tijdens het oversteken van de M. in Campislaan, werd de jeugdige fietser aangereden, terwijl hij bijna aan de overkant van de weg was. De automobilist stopte wel en vroeg hoe het met het slachtoffer ging. Vervolgens stapte hij in de auto en reed weg. De bestuurder, blank, ongeveer 20 jaar, droeg een baseballcap en had een donkere sikje.

De 11 jarige Assenaar bleef achter met een fiets, waarvan de achterkant geheel vernield was.

De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist.

En dan dit nog.

Omdat ik een andere baan bij Politie Drenthe heb aanvaard zijn dit de laatste persberichten die door mij gemaakt worden. Ik ga mee helpen de nieuwe divisie ondersteunende diensten verder in te richten. Ron Reins zal mijn plek aan de Weiersstraat in gaan nemen. Ik bedank iedereen voor de prettige samenwerking en wens jullie allen prettige feestdagen en een voorspoedig 2003.

Martin Panman