Gemeente Breda

Persberichten

19-12-2002

Gemeente Breda krijgt ook gelijk in hoger beroep Leunisse en Boer

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft op dinsdag 17 december het hoger beroep van de heren Leunisse en Boer tegen de uitspraak van de rechtbank in Breda van 21 december 2001 afgewezen. De gemeente Breda en vier ambtenaren hadden vorig jaar een kort geding aangespannen waarin ze eisten dat Leunisse en Boer al hun geuite beschuldigingen tegen ambtenaren van de gemeente Breda zouden rectificeren. De rechtbank stelde de gemeente Breda toen in het gelijk en gaf tevens aan dat soortgelijk gedrag in de toekomst achterwege moest blijven. Leunisse en Boer hebben vervolgens hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak.

Het Gerechtshof onderschrijft in zijn vonnis onder meer het oordeel van de rechtbank "dat het algemeen belang niet kan zijn gediend met publicaties van beschuldigingen waarvoor geen of onvoldoende deugdelijke gronden kunnen worden aangevoerd en dat de gewraakte uitingen van Leunisse en Boer als onrechtmatig jegens de betreffende ambtenaren dienen te worden gekwalificeerd".

De uitspraak van het Gerechtshof sterkt de gemeente Breda derhalve in de mening dat er grenzen zijn aan ongefundeerde beschuldigingen door leden van politieke partijen aan het adres van ambtenaren. De gemeente Breda is tevreden met deze uitspraak maar betreurt het zeer dat het tot deze gerechtelijke procedures heeft moeten komen.

Breda, 19 december 2002