Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom: donderdag 19 december 2002

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID Inbraak woning 1
Woensdagochtend is er ingebroken in een woning op de Wierlaan in Bergen op Zoom. De bewoner ontdekte bij thuiskomst dat de voordeur openstond. Uit de woning is een aantal goederen weggenomen. Getuigen hebben gezien dat een tweetal mannen de woning verlieten. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning 2
Woensdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom. De dader(s) forceerde de voordeur en de woning werd doorzocht. Op dit moment is niet bekend wat er precies is weggenomen.

Inbraak school
Ook bij een school aan de Burg. Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom is dinsdagnacht ingebroken. Ook hier was een toegangsdeur geforceerd. In het gebouw zijn diverse vernielingen gepleegd bij het zoeken naar buit. Op dit moment is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Diefstal uit winkel
Bij een winkelbedrijf aan de Drebbelstraat in Bergen op zoom is woensdag een tweetal mannen betrapt op winkeldiefstal. De twee mannen, een 32- jarige en een 23-jarige inwoner uit Steenbergen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Vernieling auto
Een 40-jarige inwoner uit Bergen op Zoom is woensdagmiddag aangehouden. De man had daarvoor vernielingen aangericht aan een auto. Deze auto stond geparkeerd op de Prinses Beatrixlaan in Bergen op Zoom. De man kon na onderzoek door de politie worden aangehouden. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

TEAM WOENSDRECHT
Graffiti
Door de gemeente Woensdrecht is aangifte gedaan van vernieling van een 19-tal objecten die eigendom zijn van de gemeente Woensdrecht. Door een onbekende werd op onder andere verkeersborden, muren en bankjes, in zowel Hoogerheide als Woensdrecht, de woorden BUZZ 02 gespoten. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De schade wordt geraamd op 750 euro.

Inbraak auto in Hoogerheide Een 28-jarige inwoonster uit Putte heeft aangifte gedaan van inbraak in haar auto. De auto stond dinsdagavond geparkeerd op de Onderstal in Hoogerheide. De dader(s) forceerde een portier waarna de toegang tot de auto kon worden verschaft. Uit de personenauto is huishoudelijke apparatuur met een waarde van 1200 euro weggenomen.

Inbraak auto in Huijbergen Dinsdagnacht is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan het Eiland in Huijbergen. De eigenaar mist geluidsapparatuur met een waarde van 800 euro. Ook in dit geval forceerde de dader(s) een portier.

Diefstal kerstverlichting uit tuin Een bewoner van de Onderstal in Hoogerheide heeft aangifte gedaan van diefstal van kerstverlichting uit de voortuin. De verlichting, in de vorm van `n hert inclusief een stekkerdoos, is woensdagnacht ontvreemd.

Inbraak woning
Woensdagnacht is er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Ossendrecht. De dader(s) kwam de woning binnen door het forceren van een deur. Uit de woning is een mobiele telefoon en een laptop weggenomen.

TEAM RUCPHEN
Inbraak woning
Dinsdagnacht is er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hoeksestraat in Schijf. De dader(s) verschafte zich de toegang tot de woning door het cilinderslot van de buitendeur te verbreken. Uit de woning is een digitale videocamera, fototoestel, een portemonnee met inhoud en twee mobiele telefoons ontvreemd.

Bron: Nicolette Bovenhorst