Gemeente Tiel


Gemeente kan verder met ontsluitingsweg Passewaaij

De gemeente kan verder gaan met de aanleg van de tweede hoofdontsluitingsweg voor Passewaaij. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Deze uitspraak volgt op een verzoek van tegenstanders om de aanleg van de weg stil te leggen, vooruitlopend op een definitieve beslissing. Of de weg er definitief komt, is afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State op het beroep dat is ingediend tegen het bestemmingsplan. Deze kan echter nog wel een half jaar tot een jaar op zich laten wachten. Toch mag de gemeente verder omdat de provincie enige tijd geleden het bestemmingsplan al had goedgekeurd. De gemeente heeft besloten nu aan de slag te gaan zodat de weg er zo snel mogelijk kan komen.

Al eerder besloot de Raad van State tot het stilleggen van de aanleg van de weg. De reden was dat het bestemmingsplan in strijd was met het streekplan. Vervolgens paste de provincie het streekplan aan en keurde daarna het bestemmingsplan opnieuw goed. Tegen dit plan zijn drie geldige bezwaren ingediend. De uitspraak op dit beroep wordt, zoals gezegd, niet eerder dan medio 2003 verwacht.

Planning
De spoorwegtunnel is inmiddels aangelegd. Het eerste dat nu moet gebeuren is het verleggen van kabels en leidingen. Vervolgens zal het hele traject van zand worden voorzien en wordt er gestart met de aanleg van de berenkuil en de fietsroutes. De berenkuil is een veilige rotonde in twee verdiepingen met fietsers en beneden en autoverkeer boven. Omstreeks maart 2003 kan dan de brug over het Inundatiekanaal worden gemaakt, omdat het in de periode van oktober tot maart verboden is in een dijklichaam te graven.