Provincie Overijssel

ConneXXion ook in 2003 vervoerder Regiotaxi Vechtdal

De provincie Overijssel en de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen hebben besloten om met de huidige vervoerder van Regiotaxi Vechtdal, te weten ConneXXion, een nieuw contract aan te gaan voor de periode van 1 jaar ingaande 1 januari 2003.

ConneXXion maakt voor de daadwerkelijke uitvoering van het vervoer gebruik van Personenvervoer De Jong.

Regiotaxi Vechtdal is op 1 januari 2000 als eerste van een drietal projecten binnen West-Overijssel van start gegaan ter aanvulling op en soms ter vervanging van het reguliere lijngebonden openbaar vervoer per trein en bus.

Doelgroepen
Op jaarbasis maken ongeveer 160.000 reizigers gebruik van het systeem, hetgeen overeenkomt met tussen de 400 en 500 reizigers per dag. De regiotaxi wordt vooral veel gebruikt door ouderen en gehandicapten, maar ook andere doelgroepen maken in toenemende mate gebruik van het systeem.

Regiotaxi Vechtdal is een deeltaxisysteem vergelijkbaar met bijvoorbeeld de treintaxi. Reizigers melden zich minimaal een uur voor gewenst vertrek aan bij de reserveringscentrale en kunnen van deur tot deur reizen over een afstand van 5 zones, oftewel bijna 25 kilometer.

Een rit met de regiotaxi kost ⬠1,00 per zone, waarbij net als bij de bus ook altijd een instapzone betaald moet worden. Een rit van Dedemsvaart naar Hardenberg kost op die manier bijvoorbeeld ⬠4,00.

Regelmatige reizigers kunnen ook een regiotaxipas aanvragen bij de vervoerder en kunnen dan voor een tarief van ⬠0,60 per zone reizen. Deze pas kost ⬠20,00 per jaar, maar is gratis voor ouderen (65+) en houders van een ov-jaarkaart of studentenkaart.

Bron: Bonnie van der Meer, 038 - 425 14 16


© 19-12-2002 Provincie Overijssel