European Commission

IP/02/1939

Brussel, 19 december 2002

Commissie keurt overname van Duitse brouwerij Brauergilde door Interbrew goed

De Europese Commissie heeft op grond van de concentratieverordening de overname van de Duitse brouwerij Brauergilde Hannover S.A. door het Belgische Interbrew S.A. goedgekeurd. De transactie geeft op geen enkele biermarkt in de Europese Unie aanleiding tot mededingingsbezwaren.

De transactie raakt de bierproductie en -distributie in Duitsland en in geringe mate in het Verenigd Koninkrijk, Italië en België. In de laatstgenoemde drie landen zijn gevolgen ervan voor de biermarkt echter verwaarloosbaar. Uit het onderzoek van de Commissie naar de impact van de overeenkomst in Duitsland bleek ook dat de overname geen aanleiding geeft tot mededingingsbezwaren aangezien het aantal concurrenten op de zeer versnipperde markt in het land hoog blijft.

Interbrew houdt zich voornamelijk bezig met het brouwen, op de markt brengen en leveren van bier in Noord- en Zuid-Amerika, West-, Midden- en Oost-Europa en de regio Azië-Stille Oceaan. Brauergilde is een houdstermaatschappij van het Gilde-concern van traditionele brouwerijen in Duitsland.