Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 19 december 2002

Team Altena:

Diefstal auto tijdens wasbeurt WIJK EN AALBURG: Een bewoner van De Kroon stond op woensdagmiddag 18 december zijn een donkergrijze Audi S6 Quatro met kenteken 18-FR-FG te wassen. De man had zijn autosleutels in het contactslot laten zitten. Toen de man even naar binnen liep is een onbekende in zijn auto gestapt en er mee weggereden. De auto is sindsdien spoorloos. De auto heeft een nieuwwaarde van circa 125.000,-

Bedrijfsinbraak
WIJK EN AALBURG : Een beveiligingsmedewerker ontdekte woensdagavond dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtstraat. De daders hadden met een breekwerktuig het raam opengebroken. Er is computerapparatuur ontvreemd. Dinsdagnacht was ook een bedrijf aan de Nijverheidstraat het doel van inbrekers. Ook daar werd computerapparatuur ontvreemd nadat een raam was opengebroken.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Snelheidscontroles

GEMEENTE DRIMMELEN: In de gemeente Drimmelen werden op woensdag 18 december diverse snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 1344 passanten gecontroleerd en werden 126 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur in plaats van de toegestane 50 km per uur. De snelheidscontrole werden gehouden op de Hoofdstraat in Terheijden, de Kerkdijk in Hooge Zwaluwe en de Spoorstraat en Ganshoeksingel in Lage Zwaluwe.

Team Waalwijk:

Inbraken in winkels
WAALWIJK: In 2 bedrijven aan het Bloemenoordplein werd ingebroken. Bij beiden kwam men binnen door de ruit van de toegangsdeur te vernielen. En uit beide winkels nam men de kassa mee. Uit beide winkels werd maar een klein geldbedrag gestolen.

Politie arresteert man met vuurwapens SPRANG-CAPELLE: Vanmorgen 19 december arresteerde de politie een 38 jarige uit Sprang-Capelle. De man is in zijn woning aangehouden. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een tip. De man gaf overigens het bezit van de vuurwapens direct toe en vertelde de politie desgevraagd waar hij de wapens verstopt had. Bij de huiszoeking werd een pistool en een revolver en munitie aangetroffen en in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte schietpartij aangehouden WAALWIJK: Vanmorgen 19 december is een 33 inwoner uit Waalwijk aangehouden als verdachte van de schietpartij op 24 augustus 2002 in het café aan de Mgr. Zwijsenstraat. Bij dit schietincident raakten twee cafébezoekers gewond. Een van hen was zwaar gewond. De identiteit van de verdachte was toen reeds bekend, doch de man was voortvluchtig. Hij is in verzekering gesteld.

Team Oosterhout

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval OOSTERHOUT: De politie werd geroepen bij een eenzijdig ongeval op woensdagavond 18 december omstreeks 22.55 uur. Op de Lage Molenpolderweg te Oosterhout verloor een 28 jarige Oosterhoutse de macht over het stuur en botste daarbij op een verkeerszuil. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd. Deze verwonding werd vermoedelijk veroorzaakt door het niet dragen van de autogordel. Zij is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Oosterhout. De zwaar beschadigde auto is weggesleept.

Diefstal personenauto
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt de diefstal van een personenauto die tussen woensdag 18 december 16.00 uur en donderdag 19 december 09.30 uur vanaf de Albert Schweitzerlaan te Oosterhout werd gestolen. Het betreft een blauwe Ford Escort met kenteken NN-HH-73. Inmiddels staat de auto landelijk geregistreerd als gestolen bij alle politiekorpsen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij OOSTERHOUT: Op donderdag 19 december omstreeks 08.35 uur trof de politie in een woning aan de Wiekslag te Oosterhout een professionele hennepkwekerij aan. Op de zolder van de woning lagen 103 henneptoppen, ongeveer 4 kg. Tevens werden er 12 assimilatielampen, twee koolstoffilters en een ventilatorkast aangetroffen. De henneptoppen zijn vernietigd. De 47-jarige bewoner is gehoord door de politie en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Bron: Jeroen Steenmeijer