NPM Capital NV

19 december 2002, Amsterdam

In 2003 meer investeringen verwacht

In het afgelopen jaar heeft NPM Capital zich geconcentreerd op uitbreiding van bestaande participaties. Nu de gevraagde koers-winstverhoudingen weer op economisch verantwoorde niveaus komen te liggen zal de aandacht weer worden verschoven naar nieuwe participaties. Daarvoor zijn in ieder geval een flinke pot beschikbaar.

In het afgelopen jaar betaalde de private equity sector beduidend hogere koers-winstverhoudingen dan op de beurs golden. In het Financieele Dagblad zei NPM Capital directeur Roelof Prins daarover: Dan moet je wel heel zeker weten dat een participatie het verwachte rendement kan leveren. Omdat juist in deze economische tijd de onzekerheden groot zijn, is NPM Capital in het afgelopen jaar zeer terughoudend geweest in haar investeringsbeleid.

Inmiddels komen ook voor niet-beursgenoteerde ondernemingen de prijzen meer en meer op een economisch acceptabel niveau te liggen. Vandaar de verwachting van NPM Capital dat de interessante deal flow weer op gang zal komen. NPM Capital is al serieus in gesprek met een aantal kandidaat-participaties.
public to private deals
Mogelijk dat in 2003 ook nog een of meer public to private deals worden gerealiseerd. Oftewel het van de beurs halen van bedrijven, waarvoor de beurs geen toegevoegde waarde meer heeft. In het afgelopen jaar was NPM Capital betrokken bij de delisting van Helvoet. In ieder geval zijn voor nieuwe investeringen ruime middelen beschikbaar.