NPM Capital NV

19 december 2002, Amsterdam

NPM Capital verkoopt belangen in Drie Mollen en Koopmans Bouwgroep

In goed overleg met het management en de overige aandeelhouders heeft NPM Capital haar belangen in Drie Mollen Holding en Koopmans Bouwgroep verkocht.

Het belang in Drie Mollen is verkocht aan de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Gilde. NPM Capital was sinds 1992 aandeelhouder van de succesvolle koffiebrander. Drie Mollen Holding is actief in de productie en verkoop van koffie en thee en de verkoop van koffieautomaten. In de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf met NPM Capital als aandeelhouder een belangrijke internationale expansie doorgemaakt. Het heeft nu vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Drie Mollen behaalde vorig jaar een omzet van circa 225 miljoen en telt omstreeks 725 medewerkers.

Ook heeft NPM Capital als aandeelhouder afscheid genomen Koopmans Bouwgroep in Enschede. Dit bedrijf is met rond de 400 medewerkers actief op het gebied van de woningbouw, utiliteitsbouw en projectontwikkeling. NPM Capital is 20 jaar bij dit familiebedrijf betrokken geweest. Het bedrijf is nu voor 100% verkocht aan TBI Holdings waarbinnen het haar naam en identiteit zal behouden en verder zal kunnen groeien. Koopmans Bouwgroep heeft een jaaromzet van circa 120 miljoen.