NPM Capital NV

19 december 2002, Amsterdam

Investeringen in bedrijven tot 200 miljoen ondernemingswaarde

De investeringen van NPM Capital richten zich op bedrijven met een substantiële omvang. Dat betekent dat er binnen afzienbare tijd uitzicht moet zijn op een ondernemingswaarde van tenminste 20 miljoen. Aan de bovenkant komen qua grootte bedrijven in aanmerking met een ondernemingswaarde tot circa
200 miljoen.

Uitgangspunt daarbij is dat de participatie beperkt blijft tot een minderheidsbelang (dus maximaal een 49%-belang). Een tijdelijk meerderheidsbelang, tot zelfs 100%, is mogelijk als er uitzicht is dat dit belang door doorplaatsing bij derden binnen afzienbare tijd weer kan worden teruggebracht tot een minderheidsbelang.

Vervolginvesteringen
Voor de bedrijven waarin wordt geparticipeerd is het een aantrekkelijk idee dat NPM Capital in staat is tot vervolginvesteringen. Dat is het verschil tussen NPM Capital als zogenaamd evergreen fund en veel andere participatiemaatschappijen die als closed end fund opereren. Dit houdt in dat expanderende bedrijven later nog eens beroep kunnen doen op aandeelhouder NPM Capital en dat bedrijven met goede perspectieven die tijdelijk in de problemen komen ook op support kunnen rekenen.