Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

donderdag 19 december 2002

Bedrijfsongeval

BREDA: Hedenmiddag omstreeks 15.15 uur vond bij een bedrijf aan de Teteringsedijk een bedrijfsongeval plaats. Aldaar kwam een 50-jarige man uit Waalwijk klem te zitten tussen een inpakmachine. De man ismet hals-,nek- en armletsel opgenomen in een ziekenhuis. De inmiddels aanvliegende traumaheli hoefde niet ter plaatse te komen omdat het slachtoffer reeds was bevrijd door de bedrijfshulpverlening van het bedrijf. Door de arbeidsinspectie wordt ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Vrijgelaten inbreker weer snel opgepakt

BREDA: Een 35-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, heeft maar kort van zijn vrijheid genoten. De man werd gistermiddag omstreeks 15.00 uur door de politie in vrijheid gesteld. Hij was maandagmiddag 16 december jl. opgepakt nadat hij een winkeldiefstal gepleegd had. Hij had toen een identiteitskaart bij zich die was gestolen bij een woninginbraak. Vannacht heeft de politie dezelfde man op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Delpratsingel. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een alarmmelding binnen van een bedrijfspand aan de Delpratsingel. Ter plaatse bleek dat op de eerste verdieping een raam was ingeslagen. Agenten hebben de inbreker in het pand na een zoektocht in een trappenhuis aangehouden.

Politie houdt snelheidscontrole

BREDA / ULVENHOUT/ BAVEL: De politie van het team Zuid-Oost heeft gistermiddag op verschillende plaatsen in het werkgebied een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 61 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur, op een plaats waar 50 kilometer is toegestaan.

Op initiatief van de wijkagenten heeft het team Zuid-Oost gistermiddag met een radarwagen een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Molenstraat in Ulvenhout, de Lange Bunder in Bavel en de Marialaan in Breda. Er zijn 61 bekeuringen opgemaakt. De meeste bestuurders werden direct staande gehouden, enkele bekeuringen zijn op kenteken uitgeschreven.

Vier winkeldieven betrapt

BREDA: De politie heeft gisteren in Breda vier winkeldieven aangehouden. Zij werden door medewerkers van de winkels betrapt en overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 32-jarige Bredanaar is gisteren omstreeks 11.00 uur in een supermarkt aan de Graaf Hendrik III laan betrapt op winkeldiefstal. De man wilde een fles wijn stelen, die hij in de binnenzak van zijn jas stopte. Bij de uitgang werd hij tegengehouden door een personeelslid. Een 17-jarig meisje is gisteren omstreeks 12.00 uur door het personeel van een drogisterij op de Haagdijk betrapt op de diefstal van twee pakken haarverf. Ze had deze in haar tas gestopt en niet bij de kassa aangeboden.

Een 42-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats is gistermiddag omstreeks 13.30 uur in een kinderkledingwinkel in de Barones aangehouden voor winkeldiefstal. Ze stopte een aantal kledingstukken onder haar jas, maar dit werd gezien door een medewerker van de winkel. Een 29-jarige zwerver probeerde gisteren bij een supermarkt aan de Belcrumweg een fles port te stelen. Hij had de fles onder zijn linkerarm verborgen.

Vandalen rukken kerstboom uit de grond

BREDA: In de wijk Westerpark hebben gisteravond tussen 20.00 en 21.30 uur vandalen in de voortuin van een woning een complete kerstboom met lampjes en al uit de grond getrokken. Bij de buren werden de lampjes kapot getrapt. De bewoner vond de boom twee straten verder terug met de lampjes er nog in. Het snoer was kapot getrokken.

Inbraak woning

BREDA: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan de Davidsberg dat in de woning was ingebroken. De sloten van de tuindeur en schuifpui waren middels de Bulgaarse methode geforceerd. Er is onder andere een TV gestolen.

Auto in brand

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 01.30 uur op de van der Poest Clementstraat een Opel Corsa uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust Via de politiemeldkamer hebben de agenten ter plaatse kentekens van auto`s die in de directe omgeving stonden opgevraagd en de eigenaren gemaand uit voorzorg hun auto`s te verplaatsen. De auto is getakeld. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek stellen een sporenonderzoek in om te achterhalen of er opzet in het spel is geweest of dat er sprake was van kortsluiting.

Bron: Willem van Hooijdonk