Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/189

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

19 december 2002

Nr. 02/189

Langejan voorzitter Social Protection Committee

Directeur-generaal mr. drs. T.W. Langejan van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is vandaag in Brussel gekozen tot voorzitter van het Social Protection Committee (SPC) van de Europese Unie. Langejan is gekozen voor een periode van twee jaar en volgt de Fransman Raoul Briet op.

Het SPC is een ambtelijk voorportaal voor de Raad voor Werkgelegenheid, Sociaal beleid, Volksgezondheid en Consumentenzaken en voor de Europese Raad. Leden van dit comité zijn hoge ambtenaren van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid van de lidstaten. Ook de Europese Commissie is vertegenwoordigd in dit comité.

Het SPC geeft advies aan de Europese Commissie en de Europese Raad op het gebied van hervorming van de pensioenstelsels, sociale insluiting, werkgelegenheidsbeleid en Europese samenwerking op het gebied van volksgezondheid en zorg voor ouderen. Het afgelopen jaar heeft het SPC adviezen uitgebracht over de sociale en financiële houdbaarheid van pensioenen en de bestrijding van armoede in de EU.