Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 19-12-2002 Persbericht district De Leijgraaf

POLITIE ROLT GROTE HENNEPKWEKERIJ OP, Volkel

Het politieteam Uden/Landerd heeft donderdagmorgen in een fabriekshal aan de Looierstraat in Volkel, een grote hennepkwekerij opgerold. In een afgescheiden gedeelte van de hal stonden 8 grote zeecontainers waarin volledig ingerichte hennepkwekerijen operationeel waren. Er bevonden zich geen personen in de hal en er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie is over de mogelijke aanwezigheid van de kwekerij getipt. In totaal zijn 3928 hennepplanten in beslag genomen en onmiddellijk vernietigd. De straatverkoopwaarde van de hennep wordt geschat op een bedrag van omstreeks EUR 200.000,00. Verder zijn 192 assimilatielampen met bijbehorende transformatoren, afzuiginstallaties, ventilatoren, koolstoffilters en meststoffen in beslag genomen. De waarde van deze goederen is onbekend. De stroomvoorziening voor de hennepkwekerijen werd illegaal buiten de meter om afgetapt. Aan de actie werd door een 30-tal politiemensen deelgenomen.

AFVAL NAAR BUITEN GOOIEN, Veghel

Een 20-jarige automobilist heeft woensdagavond op de parkeerplaats aan de Corridor een bekeuring van de politie gekregen omdat hij afval van het fastfoodrestaurant waar hij zojuist was geweest, buiten de auto had gekieperd. Hij moest de rommel ook zelf opruimen.

AUTOINBRAKEN, Veghel

Aan de Amert is vannacht in een drietal vrachtautocabine`s ingebroken. Er zijn diverse spullen uit de cabine`s weggenomen.