Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer:221
Datum: 17-12-2002

PROJECT SKRIEZEKRITES WINT SULVEREN SKRIES

Op donderdag 19 december reikte gedeputeerde Anita Andriesen de 'Sulveren Skries' uit. De prijs ging naar het project 'Skriezekriten' van Coördinatiegroep Skries. De Coördinatie-groep Skries wil door het project een aantal 'krites', (regionale en plaatselijke samenwer-kingsverbanden) opzetten ter behoud van de grutto en andere weidevogels in het landelijk gebied. Het gaat daarbij om samenwerking tussen boeren, vrijwilligers en organisaties. De eerste krites zijn inmiddels opgericht.

De skries is in ons cultuurlandschap een van de meest bedreigde soorten. Toch hoort deze soort bij uitstek thuis in onze provincie. Het zou een verarming zijn als deze vogel uit onze provincie zou verdwijnen. De jury, die zich heeft gebogen over de inzendingen van dit jaar en heeft besloten wie de gelukkige is, bestaat uit Henk Kroes (natuur), Geart Hofstra (landbouw) en staat onder voorzitterschap van gedeputeerde Anita Andriesen. De Sulveren Skries is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor het beste plan op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer

In de coördinatiegroep hebben zitting:

- Freek Nijland, namens Weidevogel Meetnet Friesland, SOVON-Fryslân, FFF, Wielenwerkgroep

- Nerus Sytema, nam,ens In NAtura Noord, NLTO
Gerben Heslinga, BFVW
Yolt IJzerman, StaatsbosbeheerFryslân, Natuurmonumenten Fryslân, It Fryske Gea

- Rudy Hobbenschot, provincie Fryslân

- Anne Venema, Weidevogelcoördinator

Voor meer informatie kunt u bellen met het team Communicatie van de provincie Fryslân, 058 - 292 57 35. Het bericht is ook te vinden op internet, www.fryslan.nl.

Maaike Wagenaar
Communicatie provincie Fryslan