Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Nederlandse Watersnijtechnische Bedrijven
19-12-2002
Nieuwe branchegroep Metaalunie
NIEUWEGEIN - Diverse specialistische bedrijven hebben besloten tot de oprichting van de branchegroep Nederlandse Watersnijtechnische Bedrijven (NWB). Het initiatief hiervoor komt uit de branche zelf. NWB richt zich op bedrijven die zich structureel of als aparte activiteit bezig houden met plaatbewerking door middel van watersnijtechniek. NWB is een branchegroep van de Metaalunie.

Onderling contact en een gezamenlijke aanpak van relevante onderwerpen zijn de belangrijkste redenen om binnen de kleine en specialistische branche te komen tot de oprichting van de branchegroep Nederlandse Watersnijtechnische Bedrijven, NWB. Een werkgroep heeft zich beziggehouden met het in kaart brengen van mogelijk gezamenlijke activiteiten. Prioriteit wordt vooralsnog gegeven aan activiteiten die de talloze mogelijkheden van watersnijtechniek uitdragen, een eigen website met bedrijfsprofielen van de leden, een collectieve presentatie op de ESEF 2004, normalisatie van de snijkwaliteiten, gezamenlijke invulling van arbo-aspecten en het uitwerken van een op maat gesneden branchepolis.

De nieuwe branchegroep NWB ressorteert onder de Metaalunie. Branchegroepen houden zich bezig met branchespecifieke belangenbehartiging, vooral op het economische en technische vlak. Deze specifieke belangenbehartiging sluit goed aan bij de brede collectieve en individuele belangenbehartiging van de Metaalunie. De Metaalunie is met meer dan 11.000 leden de grootste ondernemersorganisatie in de metaalsector.