Gemeente Ede

Werkzaamheden Molenstraat in Ede

De werkzaamheden aan de Molenstraat en de Markt zijn afgerond. Hiermee komt een einde aan twee maanden overlast, doordat onder meer kabels en leidingen verlegd werden. Dit als voorbereiding op de aanleg van een bergingskelder onder de Molenstraat. De straat moest in deze periode noodgedwongen versmald worden. Bovendien werden de parkeermogelijkheden op de Markt en aan de Molenstraat ernstig beperkt. Het verkeer kan nu weer ongehinderd gebruik maken van de Molenstraat.

Ook de parkeermogelijkheden zijn hersteld. Hiermee is een einde gekomen aan de eerste fase van de werkzaamheden. Gedurende de feestdagen liggen de werkzaamheden stil. Hier is bewust voor gekozen om tijdens de drukke winkeldagen rondom Sinterklaas en Kerst geen overlast te bezorgen. Deze dagen zijn traditioneel van groot belang voor met name winkeliers. Pas in januari worden de werkzaamheden weer opgepakt.

Contact
De bewoners en winkeliers rondom de Markt en de Molenstraat zijn destijds vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden aan de Molenstraat. Dit gebeurde tijdens een goed bezochte bijeenkomst op 17 september. Verder is door de gemeente zeer regelmatig, bijna wekelijks, contact onderhouden met de betrokken winkeliers om hen op de hoogte te houden van het werk. Bij problemen zijn steeds oplossingen aangedragen. Dit overleg blijft ook in de komende tijd bestaan. De contactpersoon bij de gemeente hiervoor is Dick Prosman, bereikbaar op telefoonnummer 68 02 51.

Januari 2003
In januari begint de tweede fase van de werkzaamheden. Op dat moment wordt een grote bergingskelder onder de Molenstraat aangebracht. Dit om het overtollige regenwater op te kunnen vangen en zo een halt te roepen aan mogelijke wateroverlast. De werkzaamheden zullen - afhankelijk van de weersomstandigheden - ongeveer vijf weken in beslag nemen. De Molenstraat zal in deze periode enige tijd afgesloten zijn. Het gaat dan om enkele meters vanaf het spoor naar het oosten. Het verkeer wordt omgeleid en voor voldoende parkeren wordt gezorgd.

Voorafgaande aan dit alles wordt ook nu weer een inloopbijeenkomst gehouden op 19 december aanstaande. De bijeenkomst wordt gehouden in café De Kaketoe, van 19.30 tot 21.30 uur. De bewoners en winkeliers rondom de Markt en de Molenstraat krijgen hier binnenkort een uitnodiging voor. Tijdens de bijeenkomst kunnen allerlei zaken rondom de werkzaamheden besproken worden om zo mogelijke problemen voortijdig op te lossen. Verder zal tijdens het werk ruimschoots aandacht worden besteed aan een juiste en tijdige voorlichting aan verkeersdeelnemers en winkelend publiek. Op deze wijze wordt getracht de overlast, die onvermijdelijk is, zoveel mogelijk te verzachten.