Gemeente Hoorn


Keywords: Badmintontoernooi voor 55-plussers
in De Kers

Persbericht d.d.: 9 december 2002

Vijvenvijftigplussers kunnen zich op donderdag 19 december 2002 uitleven tijdens een badmintontoernooi in sporthal De Kers in de Kersenboogerd, Moerbalk 1. Het toernooi vindt plaats van 15.30 uur tot 17.30 uur. De 55-plussers hoeven niet over een goede conditie te beschikken of al enige ervaring in het badminton te hebben. Iedereen is van harte welkom, man of vrouw, beginner of gevorderde.

Het badmintontoernooi is voor iedereen toegankelijk. Het wordt begeleid door ervaren sportleraren die gespecialiseerd zijn in het trainen en begeleiden van ouderen. Inschrijven kan op donderdag 19 december 2002 vanaf 15.00 uur in sporthal De Kers. Er wordt een bijdrage gevraagd per deelnemer van 2,00 (dit is de prijs van een normale les). Er zal in twee categorieën gespeeld worden: ervaren en beginnende spelers. Dus ook mensen die nog nooit gebadmintond hebben of alleen op de camping zijn van harte welkom! Zij kunnen gebruikmaken van het badmintonmateriaal van de sporthal. De deelnemers wordt verzocht zelf zaalschoenen en sportkleding mee te nemen en om 15.15 uur aanwezig te zijn. De middag wordt afgesloten met een kopje koffie of thee en een smakelijke verrassing. Meer informatie is verkrijgbaar bij Luigi Arion of Monique de Vries, telefoon: 0229-259450.

Het badmintontoernooi vloeit voort uit de evaluatie van de campagne `55-plus in beweging'. De werkgroep 55-plus besloot om in samenwerking met diverse reguliere sportaanbieders maandelijks een nieuwe of bestaande sportactiviteit onder de aandacht te brengen van de 55-plussers. In de maand november is gestart met een instuif 55-plus die elke dondermiddag plaatsvindt van 15.30 tot 17.00 uur in sporthal De Kers in de Kersenboogerd. In de maand december wordt het jaar feestelijk afgesloten met het badmintontoernooi.

De werkgroep 55-plus wordt gecoördineerd door de consulent ouderensport van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Ouderen West-Friesland, Ouderenbond, Stichting Netwerk, een vrijwilliger uit de doelgroep en stichting Wandelschool West-Friesland. Voor vragen over de werkgroep 55-plus in beweging kunt u contact opnemen met Pedro Koning, telefoon: 0229 259453

---
Laatste wijziging deze pagina: 6 december 2002