Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

19 december 2002

Imtech neemt Brocom over

Versterking marktpositie in ICT-infrastructuur

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) is voornemens Brocom uit Amersfoort over te nemen. De overnamesom bedraagt ruim vijf keer de EBIT over 2002 en wordt in contanten voldaan. Brocom zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel.

Brocom is een onafhankelijke System Integrator in ICT-infrastructuur. Met 110 medewerkers realiseerde Brocom in 2001 een omzet van 57 miljoen euro. De belangrijkste activiteiten van Brocom zijn:

* advisering in en implementatie van complete server oplossingen binnen de ICT-infrastructuur;

* advisering in en implementatie van (gestandaardiseerde) inrichting van geautomatiseerde werkplekken (desktoptechnologie), inclusief aanvullende dienstverlening via internet;

* het op basis van prestatiecontracten beheren van de volledige ICT-infrastructuur (netwerken, servertechnologie, inrichting van werkplekken, internet toepassingen etc).

De onderneming heeft een hoogwaardig en professioneel profiel in de desktop en server markt en kent een omvangrijk klantenbestand, waaronder veel grotere organisaties uit zowel de profit als non-profit sector.

De activiteiten van Brocom zijn complementair aan de activiteiten van Imtech ICT, business unit Communication Solutions. Deze business unit beschikt over een sterke positie op het gebied van datacommunicatie, bedrijfstelecommunicatie en ICT-netwerken. De business unit telt circa 200 medewerkers en beheerst de complete dienstverleningskolom: van advies, engineering en implementatie tot en met onderhoud en beheer.

De bundeling van datacommunicatie, bedrijfstelecommunicatie desktop en server oplossingen, alsmede realisatie en beheer van ICT-netwerken maakt de combinatie van Imtech ICT, business unit Communication Solutions, en Brocom tot een sterke totaaloplosser op het gebied van ICT-infrastructuur in Nederland.

De overname past in de verdere gewenste strategische versterking van de kerncompetentie ICT binnen Imtech.

De Commissie van Fusieaangelegenheden van de SER en de betrokken vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd. De transactie is aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).