Vopak NV

Vopak verkoopt belang in Engelse joint venture COSM

Rotterdam, 19 december 2002

Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van haar 50% belang in Chemicals and Oil Storage Management (COSM), een 50/50 joint venture in het Verenigd Koninkrijk met de Simon Group PLC. Het belang zal worden overgenomen door Siena Investments Ltd.

De verkoop is afhankelijk van het definitief worden van het bod door Siena Investments Ltd., een dochterbedrijf van Patron Capital L.P.I., op de tankopslag activiteiten van de Simon Group, zoals dat vandaag is uitgebracht. Het bod zal in de loop van Januari 2003 aan de aandeelhouders van Simon Group ter goedkeuring worden voorgelegd.

Het afronden van deze transactie zal voor Koninklijke Vopak N.V. leiden tot een boekwinst van circa ¤ 24 miljoen en een opbrengst van circa ¤ 37 miljoen.

In tegenstelling tot de 4 terminals in eigendom in het Verenigd Koninkrijk heeft Vopak geen management betrokkenheid bij de joint venture COSM dat 4 tankterminals opereert voor de behandeling van chemicaliën, eetbare oliën en olieproducten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een totale opslagcapaciteit van 682.000 cbm.

Voor nadere details over het bod op de tankopslag activiteiten van Simon Group verwijzen wij naar het persbericht dat vandaag is uitgegeven door Simon Group.(zie www.simongrp.com )

Profiel
Als marktleider biedt Vopak onafhankelijke tankopslag en daarmee samenhangende logistieke diensten aan de olie- en chemie-industrie. Vopak exploiteert een internationaal netwerk van 75 tankterminals met een gezamenlijke capaciteit van circa 24 miljoen kubieke meter in 26 landen. Daarnaast heeft Vopak de beschikking over circa 220 zee- en kustvaarttankers en binnentankvaartschepen, meer dan 3.000 tankcontainers en een verscheidenheid aan strategisch gelegen logistieke warehouses.