Exendis P E R S B E R I C H T 19 -12-02

EXENDIS verscherpt focus op Europa

Ede, Aan het einde van een verliesgevend jaar heeft EXENDIS N.V. een aantal noodzakelijke maatregelen doorgevoerd, die de onderneming in een nieuwe fase brengen. De belangrijkste pijlers hierbij zijn focus op thuismarkt Europa, verdere optimalisatie van de organisatie en het vergroten van de commerciële slagkracht.

In het kader van focus op thuismarkt Europa is besloten de operaties in China (Delong) te verkopen aan een groep investeerders, waarin ondermeer de huidige bestuursvoorzitter de heer M. Christ deelneemt. Delong blijft echter wel partner van EXENDIS N.V. in China, waarvoor een samenwerkingsovereenkomst is afgesloten. Onder voorbehoud van goedkeuring van de Chinese autoriteiten is de transactie per 18 december 2002 geëffectueerd. De heer M. Christ zal deel uit gaan maken van het management van Delong en zal zich derhalve per 1 januari 2003 terugtrekken als bestuursvoorzitter en als directeur van werkmaatschappijen van EXENDIS N.V. Hierna zal de heer B. Jankovich het eenhoofdige bestuur van EXENDIS N.V. vormen en zal de heer K. Rüggeberg, samen met de heer B. Jankovich, de directie over de werkmaatschappij in Duitsland voeren. EXENDIS N.V. is de heer M. Christ erkentelijk voor zijn bijdrage aan de organisatie. Daarnaast stelt EXENDIS N.V. het op prijs dat zijn kennis en ervaring voor de organisatie behouden zal blijven aangezien de heer Christ als adviseur aan EXENDIS N.V. verbonden blijft.

Inzake de resultaten voor 2002 verwacht EXENDIS N.V. dat het resultaat uit de gewone bedrijfsuitoefening na belasting tussen de EUR 0,7 en 0,9 miljoen negatief zal bedragen. Omtrent de hoogte van de per saldo duidelijk negatieve resultaten uit de buitengewone bedrijfsuitoefening na belasting, betreffende het resultaat inzake de verkoop van Delong, de reorganisatiekosten en de last als gevolg van de herwaardering van de goodwill, kan EXENDIS N.V. op dit moment nog geen concrete uitspraak doen.

Profiel EXENDIS
EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit het samengaan van het Nederlandse De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) en het Duitse industrie automation Energiesysteme GmbH & Co KG (opgericht 1969). EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en Componenten; Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen. Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, Alternatieve Energie, Scheepsbouw en Defensie. Energy Systems Components vervaardigt klantspecifieke producten, onder andere transformatoren en smoorspoelen voor de industriële technische markt. EXENDIS behaalde over 2001 een omzet van EUR 37,2 miljoen. EXENDIS heeft ongeveer 275 mensen in dienst en heeft operaties in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije en Spanje.

Voor verdere informatie:
EXENDIS N.V.
De heer ir. B.M.A. Jankovich
Telefoon: +31 (0)318 676 111

EXENDIS B.V.
m.davelaar@exendis.com
tel: +31 318 676102
fax: +31 318 624615
PO Box 56, 6710 BB Ede
The Netherlands
http://www.exendis.com