Katholieke Universiteit Nijmegen

Benoeming Faculteit der Letteren
Dr. Remieg Aerts benoemd tot hoogleraar politieke geschiedenis

Dr. Remieg A.M. Aerts is per 1 januari 2003 benoemd tot hoogleraar aan de KU Nijmegen met de leeropdracht ´Politieke Geschiedenis´. De leerstoel is gevestigd binnen de afdeling geschiedenis van de Faculteit der Letteren. De heer Aerts was tot zijn benoeming als docent verbonden aan de afdeling Geschiedenis en Internationale organisaties van de Rijksuniversiteit Groningen.

Remieg Aerts (1957) promoveerde cum laude op de dissertatie: De Letterheren. Liberale cultuur in de negentiende eeuw: het tijdschrift De Gids. Het proefschrift is met vier prijzen bekroond, waaronder die van de Stichting Preaemium Erasmianum (1997).
Aerts is een groot kenner van de periode 1770-1960, met nadruk op Nederland en de `lange negentiende eeuw'. Hij is mede-auteur van het onlangs verschenen handboek: Land van kleine gebaren. Een politieke geschiedenis van Nederland 1780-1990.
In 1999-2000 was hij gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam. Remieg Aerts werkt momenteel aan een studie over Amsterdam en schrijft op uitnodiging van de KNAW een wetenschappelijke biografie van J.R. Thorbecke.

19-12-2002