Katholieke Universiteit Nijmegen

Benoeming Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Wim van der Zande benoemd tot hoogleraar molecuul- en laserfysica

Dr. Wim J. van der Zande is met ingang van 1 januari benoemd tot hoogleraar aan de KU Nijmegen met als leeropdracht ´Molecuul- en Laserfysica´. De nieuwe hoogleraar zal zich in het bijzonder richten op onderzoek en onderwijs naar de fundamentele processen tussen moleculen, clusters, stof met licht zowel met toepassingen richting atmosfeerwetenschappen.

De heer Van der Zande is verbonden aan AMOLF, het FOM-instituut voor Atoom- en Moleculaire Fysica te Amsterdam als hoofd van de afdeling quantum dynamcis van atomaire en molekulaire systemen en de groep atmosferische foton fysica.

Wim van der Zande (1958) studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn wetenschappelijke loopbaan als onderzoeksassistent bij de Stichting FOM (Fundamenteel Onderzoek der Materie). Bij het aan deze stichting verbonden onderzoeksinstituut AMOLF werkte hij daarna op verschillende onderzoeksposities, onder meer als projectleider en hoofd van de groep moleculaire interacties. In 1989 verbleef hij een periode voor onderzoek aan Stanford University. In 1996 maakte Nijmegen reeds kennis met Van der Zande als bijzonder hoogleraar experimentele fysica.
19-12-2002