PERSBERICHT
19/12/2002

Consumenten: "Nieuwe WodkaPlus van Hooghoudt is echt de uitvinding van het jaar"

Op Groningse wijze verovert Hooghoudt de Nederlandse huiskamers met een nieuw segment dranken: WodkaPlus Citroen en WodkaPlus Grapefruit. Na de introductie heeft Hooghoudt al een distributiepercentage van 80% bereikt! Het nieuwe drankje is dus een groot succes bij consument en handel. Via de website www.hooghoudt.nl stromen dagelijks talloze enthousiaste reacties van consumenten binnen. De nieuwe wodkaproducten van Hooghoudt zijn verkrijgbaar bij supermarkt en slijter

Hooghoudt introduceerde drie weken geleden twee eigenzinnige mixdranken in een halve liter fles met schroefdop voor thuisgebruik; WodkaPlus Citroen en WodkaPlus Grapefruit van Hooghoudt. Makkelijk, kant-en-klaar, uniek van smaak en zonder poespas. Kortom, uitgesproken drankjes, zoals men dat alleen van Hooghoudt gewend is.

Dagelijks mailen, bellen of schrijven consumenten naar Hooghoudt om aan te geven hoe lekker ze de nieuwste wodka mix-dranken Uut Grunningen vinden. Reacties lopen uiteen van 'lekkerste drankje dat ik tot nu toe geproefd heb' tot en met 'fris en fruitig met een onverwacht sprankeling'. Uniek voor Hooghoudt is dat de WodkaPlus niet alleen verkrijgbaar is bij de zelfstandig slijter, maar ook in de supermarkt staat. De handel heeft vertrouwen in de nieuwe producten van Hooghoudt. Een distributiepercentage van 80% is inmiddels gerealiseerd.

WodkaPlus
Wat is WodkaPlus van Hooghoudt nu eigenlijk? Je kunt het drankje typeren als een krachtiger mixdrank of een licht aperitief; dat ligt een beetje aan het gebruiksmoment. Want WodkaPlus Citroen en WodkaPlus Grapefruit van Hooghoudt bestaan uit kristalhelder water, een lichte sprankeling van koolzuur, vruchtensap en een vleugje Wodka van Hooghoudt(alcoholpercentage 8,5%). Het drankje is verkrijgbaar in een hersluitbare halve literfles met schroefdop.

Distilleerderij Hooghoudt B.V.
De naam Hooghoudt is al meer dan 100 jaar met Groningen verbonden. Met de kwalitatieve gedistilleerde producten geniet het bedrijf inmiddels ook nationaal en internationaal bekendheid. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1888 in familiehanden en draagt sinds 1988 het predikaat 'Hofleverancier'. Hooghoudt B.V. behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en ontwikkelt en verkoopt alcoholische dranken voor de consument in met name Nederland en in het buitenland, waaronder Jonge Dubbele Graanjenever, Kalmoes Beerenburg en Royalty vodka. Meer informatie over Hooghoudt en haar producten is te vinden op de website: www.hooghoudt.nl.


--- EINDE PERSBERICHT ---


Noot voor de redactie (