Rijksvoorlichtingsdienst

Foto: scherm van i-mode-toestel met de voorpagina van Postbus 51 19 dec 2002

POSTBUS 51 EN REGERING.NL BESCHIKBAAR VIA I-MODE

Sinds 19 december 2002 is Postbus 51 ook beschikbaar via i-mode. Een speciale i-mode-site biedt antwoorden op actuele vragen, nieuws van Regering.nl en de mogelijkheid om brochures te bestellen.

Volgens het hoofd van de Postbus 51 Informatiedienst, Hans van Overeem, is de informatie via i-mode een volgende stap in de samenhangende dienstverlening vanuit de overheid: 'Van telefoon, radio en tv tot internet, e-mail en i-mode.'
Via i-mode kunnen gebruikers vanaf hun mobiele telefoon bepaalde sites bekijken.
In de loop van 2003 wordt dezelfde informatie van Postbus 51 ook aangeboden via andere mobiele platforms, zoals 'Vodafone live'.

Nieuwe doelgroepen
Volgens Van Overeem bereikt Postbus 51 momenteel vooral mensen tussen de 40 en 50 jaar oud. I-mode heeft als belangrijkste doelgroep gebruikers tussen de 20 en 35 jaar. Postbus 51 hoopt dan ook met het aanbieden van overheidsinformatie via nieuwe media nieuwe doelgroepen te bereiken.

Actualiteit
De pagina's van Postbus 51 zijn ondergebracht in de rubriek 'nieuws' van de officiële i-mode-portal. Op basis van actuele onderwerpen biedt de rubriek 'Waan van de dag' een antwoord op veelgestelde vragen. Verder is er de mogelijkheid om brochures te bestellen en worden de belangrijkste berichten van Regering.nl via i-mode gepubliceerd.

I-mode op internet:
http://imode.postbus51.nl