Gemeente Alkmaar


Verbetering bereikbaarheid bedrijventerrein Beverkoog stap dichterbij

Alkmaar, 16 december 2002

Met de toekenning van een investeringssubsidie van het Ministerie van Economische Zaken is de verbetering van de bereikbaarheid van bedrijventerrein Beverkoog een stap dichterbij gekomen. 280.000 euro kan de gemeente Alkmaar tegemoet zien uit de subsidie die voor bedrijventerreinen in Noord-Holland beschikbaar is gekomen. Alkmaar krijgt het geld uit het TIPP-budget (Tender Investeringsprogramma's Provincies). De verkeersmaatregelen zijn nu op 19 december in te zien tijdens een inloopbijeenkomst.

De bereikbaarheid heeft prioriteit bij de verbetering van bedrijventerrein Beverkoog. Omdat een tweede ontsluiting niet haalbaar bleek, is gekozen voor verbetering van de bestaande toegangsweg. Verder zal aan de realisering van vervoers-management voor Beverkoog worden gewerkt.

De huidige verkeerssituatie rondom bedrijventerrein Beverkoog kan bovendien veiliger. Daarom beslaan de plannen voor een betere verkeersafwikkeling uit drie actiepunten:

1. aanpassing van het kruispunt Herenweg/ Robbenkoog,
2. een nieuwe calamiteitenroute tussen de Berenkoog en de Herenweg en
3. het instellen van een 30 km-zone op de Herenweg en de Achterweg tussen de Robbenkoog en de spoorlijn Alkmaar-Heerhugowaard.

De subsidie-aanvraag van de gemeente Alkmaar ging vergezeld van adhesiebetuigingen van de Bedrijvenvereniging Beverkoog, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard.

De plannen voor een betere verkeersafwikkeling worden volgende week toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst in Wijkcentrum De Vang, Oudorperplein 1 in Oudorp. Deze vindt plaats op donderdag 19 december 2002 tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur. Alle belangstellenden kunnen de plannen en tekeningen dan inzien en een toelichting vragen aan de medewerkers van de gemeente die dan aanwezig zijn.

Na de inspraak wordt definitief op de plannen beslist, die daarna waarschijnlijk in de loop van 2003 worden uitgevoerd.