NOS



---

NOS Internet en Teletekst komen met jaaroverzicht

18-12-2002

NOS Internet en NOS Teletekst komen met een jaaroverzicht over 2002. Dit overzicht, dat op internet zowel tekst, beeld en geluid bevat, is vanaf donderdag 19 december 12.00 uur opvraagbaar en bevat het belangrijkste nieuws en sportnieuws van 2002.

NOS Internet brengt allereerst een overzicht per maand met het belangrijkste (sport)nieuws van 2002. Daarnaast heeft de site achtergrondverhalen over thema's die het afgelopen jaar hebben gespeeld, zoals de Oranjes, 'nieuwe' politiek, het WK Voetbal en de Olympische Spelen.

De site bevat ook speciaal gemaakte interviews met Nederlanders die in 2002 in het nieuws waren. Zij kijken terug op 'hun' jaar. Enkele van hen zijn: Rob van Gijzel (bouwfraude), professor Blom ('de eerste historicus die een kabinet liet vallen', Niod-rapport over Srebrenica), Edith van Dijk (wereldtitel zwemmen open water) en Junkie XL (wereldhit met remix van een nummer van Elvis Presley).

Bezoekers van de site kunnen ook hun stem uitbrengen op de nieuwspersoonlijkheid van het jaar. De uitslag hiervan wordt bekendgemaakt in de live-uitzending van het Journaal Jaaroverzicht 2002 op 28 december.

Teletekst
Ook NOS Teletekst komt met een jaaroverzicht. Dit is vanaf 23 december oproepbaar met een overzicht van het belangrijkste nieuws, sport en een aantal necrologieën en themaverhalen. Uiteraard komt Teletekst weer met de traditionele eindejaarspuzzel met dit jaar als thema humor. De index van het jaaroverzicht komt te staan op pagina 800.


---