Provincie Zuid-Holland

Persbericht

19-12-2002
Provincie geeft impuls aan Sociaal Beleid

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland investeren de komende jaren fors in het sociaal beleid. Dat is de meest in het oog springende conclusie uit de Nota Sociaal Beleid. In de nota blikken GS terug op het sociale beleid dat 3 jaar geleden is gestart en vooral is gericht op maatschappelijke participatie en sociale activering. Verder worden op basis van die evaluatie de hoofdlijnen voor de komende jaren geschetst.

De belangrijkste thema's op het gebied van sociaal beleid zijn integratie en inburgering, sociale veiligheid, sociale wijkontwikkeling en maatschappelijke participatie. Deze thema's komen ook terug in de regionale programma's die de provincie samen met de gemeenten ontwikkelt. Voor deze regionale aanpak groeit het budget de komende jaren toe naar ¤ 1,3 miljoen. Tenslotte regelt de nota Sociaal Beleid blijvende aandacht voor de 'vraagzijde': voor organisaties als De Arme Kant van Zuid-Holland, het Provinciaal Overleg Cliëntenraden en het Platform WAO is in blijvende subsidiëring van projecten voorzien.

Ook stellen GS voor ¤ 75o.000 te investeren in een Kennisnetwerk Sociaal Beleid. Dit netwerk is bedoeld voor het overbrengen van kennis en methoden tussen provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Op 29 januari 2003 zullen Provinciale Staten zich uitspreken over de voornemens van GS.