Provincie Zuid-Holland

Persbericht

19-12-2002
Zuid-Holland verheugd over inspanning Minister van VenW voor 750 hectare natuur Midden IJsselmonde

De minister van Verkeer en Waterstaat R. de Boer heeft onlangs aan gedeputeerde Dirk Dekker (CDA) laten weten dat hij zich inspant om met de betrokken bewindslieden voortgang te boeken bij de verkenning van financieringsmogelijkheden voor de aanleg van 750 hectare natuurgebied in Midden IJsselmonde en ten noorden van Rotterdam. De minister heft ook toegezegd het belang van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam onder de aandacht van het volgende kabinet te brengen.

De voorganger van de huidige minister had al eerder toegezegd zich in te spannen om mogelijk reeds in 2003 te starten met betaling van door het rijk toegezegde middelen. Door de val van het kabinet is het vrijmaken van geld echter vertraagd, laat de minister weten.

In een reactie aan de Minister van Verkeer en Waterstaat toont gedeputeerde Dirk Dekker zich verheugd over de inspanning die de minister wil plegen. Dekker zou, indien mogelijk, al volgend jaar willen beginnen met de aankoop van grond. Hij hoopt in 2003 ongeveer 100 hectare grond te kunnen verwerven in Midden IJsselmonde voor ongeveer 12 miljoen euro. In de noordrand van Rotterdam is bovendien 1,5 miljoen euro nodig voor de bouw van kunstwerken in verband met de aanleg van de Hoge Snelheidslijn.
Deze investeringen zijn een belangrijke impuls voor de realisatie van het project 750 hectare Natuur en Recreatie. Dekker vraagt de minister dan ook met nadruk deze investeringen al in 2003 bij zijn inspanningen te betrekken.

De aanleg van 750 hectare Natuur en Recreatie is een onderdeel van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam.