Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor J.M. van Lier

(18-12) De heer drs. J.M. van Lier scheidend algemeen directeur voortgezet onderwijs van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam heeft op dinsdag 17 december jl. in het Stadhuis een Wolfert van Borselenpenning ontvangen. Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) heeft hem de gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. De heer Van Lier (zestig jaar) ontvangt de penning ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen directeur.

De heer Van Lier heeft zich praktisch zijn gehele leven sterk ingezet voor de kwaliteit van het onderwijs. Sinds de jaren zestig heeft hij na zijn militaire dienst verschillende onderwijsfuncties bekleed, waaronder rector van het Libanon Scholengemeenschap, voorzitter College Rectoren en Directeuren openbaar onderwijs Rotterdam, gemeentelijk onderwijsinspecteur, hoofd afdeling onderwijsarbeidsmarkt en plaatsvervangend directeur Sociaal Economische Zaken van de Bestuursdienst.

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in fusie van 19 rechtspersonen, die geresulteerd heeft in de totstandkoming van de Hogeschool Rotterdam (destijds nog "& Omstreken") per 1 januari 1988. Een aantal jaren later werd hij aldaar voorzitter van de directie Faculteit Welzijn, Arbeid en Gezondheid. Naast zijn verdiensten voor het onderwijs was de heer Van Lier o.a. acht jaar lid van het College van Raad voor Kinderbescherming, verzorgde cursussen voor de Bestuursacademie Randstad en was lid van een Nederlands-Duitse conferentie met betrekking tot allochtonenproblematiek in grote steden.

De Wolfert van Borselenpenning wordt uitgereikt aan personen die in een leidinggevende functie op verschillende terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving in haar geheel, dan wel groepen daaruit.