EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO juicht doorgang Spoedwet Wegverbreding toe

EVO juicht doorgang Spoedwet Wegverbreding toe

Gisteren is in de Tweede Kamer gestemd over de Spoedwet Wegverbreding. EVO is zeer verheugd over de positieve uitslag. Doel is om de meest ernstige fileknelpunten op de Nederlandse snelwegen op korte termijn te bestrijden. De Spoedwet maakt het mogelijk om via vereenvoudigde procedures de wegcapaciteit versneld uit te breiden. De uitbreiding richt zich op een betere benutting en verbreding van bestaande wegen door de aanleg van spitsstroken.

Met spitsstroken alleen zijn we er nog niet. Het is de oplossing voor de korte termijn, en richt zich op de knelpunten in de spitsuren. Voor de lange termijn pleit EVO voor structurele wegverbredingen en doelgroepstroken voor bussen en vrachtwagens. Deze zijn met name interessant in de omgeving van bedrijventerreinen. Doelgroepstroken bevorderen de doorstroming en de veiligheid.

EVO pleit al jarenlang voor uitbreiding van de wegcapaciteit. Ook het goederenvervoer ondervindt veel hinder van files. Goederenvervoer is de levensader van onze samenleving.