Wereld Natuur Fonds Nederland

Muiderberg tropische tuin rijker

19 december 2002
De heer Richard van den Brink is de gelukkige winnaar van een tropische tuin. Op woensdag 18 december levert Rob Verlinden (bekend van het RTL-programma Eigen Huis en Tuin) de door hem ontworpen en aangelegde tuin officieel op. Samen met de heer Van den Brink zal Rob Verlinden een kerstboom met voedsel voor vogels in de tuin plaatsen. De heer Van den Brink heeft dit voorjaar de Gratis Tropische Tuin-kaart uit het omroepblad opgestuurd en werd daarmee donateur van het Wereld Natuur Fonds.

Blij verrast reageerde Van den Brink toen hij hoorde dat Rob Verlinden bij hem een tropische tuin zou komen aanleggen. Behalve dat hij het Wereld Natuur Fonds helpt met het behoud van de bossen wereldwijd, kan hij nu ook in de N. Maeslaan in Muiderberg genieten van een stukje tropische wildernis in het klein bij zijn eigen huis.

Rob Verlinden: Ik vind dat het Wereld Natuur Fonds fantastisch werk verricht als het gaat om het behoud van wouden van de wereld. Terecht dat ze aandacht blijven vragen voor het belang van hout uit duurzaam beheerde bossen, hout met het FSC-keurmerk. Ik zal daar in mijn eigen programma dan ook weer graag het belang van onderstrepen.

De wervingsactie met de Gratis Tropische Tuin-kaart was één van de wervingsactiviteiten van het Wereld Natuur Fonds in 2002 waarmee het totaal aantal donateurs groeide van 800.000 naar 825.000. Daarmee is het Wereld Natuur Fonds de grootste natuurbeschermingsorganisatie in Nederland die wereldwijd opkomt voor het behoud van de natuur.