Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-12-2002 3e Persbericht van donderdag 19 december 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na drugsbezit
Bij een controle, op de 2e Haagstraat van de auto van een 26-jarige inwoner van Helmond bleek dat het achterlicht kapot was. Toen de politie bij onderzoek in de auto een imitatiepistool vond is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij de fouillering van de verdachte bleek dat hij in het bezit was van 5,3 gram cocaïne en 1,9 gram hasjiesj. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het wapen en de drugs zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Vervalsing
Op de Karel de Grotelaan is vanmiddag om 17.05 uur een 49-jarige inwoner van Londen aangehouden. De man probeerde met een vervalst paspoort een sofi-nummer te krijgen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het vervalste paspoort is inbeslaggenomen

Bladel: Snelheidscontrole
Vanmiddag tussen 15.45 uur en 17.15 uur is op de Bredasebaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 213 gecontroleerde voertuigen reed er 1 harder dan 80 km/u. Deze automobilist is staande gehouden en bekeurd voor het rijden met een snelheid van 119 km/u.

Veldhoven: Fietser onder invloed
Een 35-jarige fietser is vanmiddag op de Bree aangehouden. De man had kort ervoor een andere fietser aangereden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2,20 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 12 uur.