19 december 2002, Amsterdam

Stern groep plaatst aandelen voor overnames en bevestigt jaarresultaat

Stern Groep N.V., beursgenoteerde automotive groep, heeft op 16 december 296.000 gewone aandelen onderhands uitgegeven aan institutionele beleggers (uitbreiding met 9,9%). Deze emissie is gedaan ter (gedeeltelijke) financiering van de in november reeds aangekondigde overnames van de Pouwels Groep en Pordon Beheer B.V.. Stern Groep handhaaft de prognose dat het resultaat na belastingen voor het gehele jaar 2002 verder zal stijgen tot ongeveer 10 miljoen.

Overnames per 2 januari 2003
Stern Groep heeft in november aangekondigd het dealernetwerk in het midden van het land te zullen uitbereiden en het netwerk in Noord-Holland te zullen verdichten. De overname van de Pouwels Groep in Alkmaar (Fiat, Lancia, Alfa Romeo personenwagens en Fiat bedrijfswagens) is inmiddels definitief. Bij de overname van Pordon Beheer BV (Mercedes-Benz bedrijfswagens in Midden Nederland en Mercedes-Benz personenwagens in Utrecht) is het wachten nog op toestemming van de NMa.

Emissie
Ter (gedeeltelijke) financiering van deze overnames heeft Stern Groep op 16 december onderhands 296.000 gewone aandelen uitgegeven en geplaatst bij institutionele beleggers (uitbreiding met 9,9%). Deze aandelen zijn ten volle gerechtigd tot de winst van 2002. Het totaal aantal uitstaande aandelen neemt door deze emissie toe tot 3.295.000 gewone aandelen. Bij de vastgestelde emissieprijs van 25,75 per gewoon aandeel is de emissieopbrengst ruim 7,6 miljoen. De onderhandse emissie is begeleid door Fortis Bank.

Nieuwe overname
Stern Groep is van plan op termijn de activiteiten over te nemen van Beverwijks Automobiel Bedrijf (B.A.B.), Ford dealer te Beverwijk. De vertegenwoordiging van het merk Ford in de regio Amsterdam/Haarlem zal daarmee worden versterkt. Alle 15 medewerkers zullen in dienst blijven.

Herbevestiging winsttaxatie
Stern Groep deelt mee dat de resultaten van het derde kwartaal van het lopende boekjaar in lijn zijn met de geruime tijd geleden afgegeven prognose dat het resultaat na belastingen voor het gehele jaar 2002 zal uitkomen op circa 10 miljoen (in 2001 was dat 7,0 miljoen). De winst per aandeel zal, rekening houdend met een lichte verdere stijging van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen als gevolg van de emissie, gering toenemen ten opzichte van de winst per aandeel over 2001.