Ingezonden persbericht

KEER HET TIJ NIJMEGEN i/o
NIJMEGEN KEERT HET TIJ

Kabinetsplannen onder vuur in Nijmeegs verkiezingsdebat

Op vrijdag 20 december start om 20.00 uur in wijkcentrum Burghardt in Bottendaal een politiek debat. Politieke kopstukken uit Den Haag gaan daarbij in discussie over enkele omstreden plannen van het kabinet. Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties leveren inhoudelijke inbreng tijdens de discussie.

De landelijke politici die deelnemen aan het politiek forum zijn staatssecretaris Rutte (VVD), de kamerleden Vendrik (GroenLinks), Noorman-Den Uyl (PvdA) en Bruls (CDA) en kandidaat-kamerlid Roovers (SP). Journalist Eric Reijnen van De Gelderlander is discussieleider.

Tijdens het debat wordt ingegaan op een aantal actuele politieke kwesties. Dat zijn de plannen van de regering van CDA, LPF en VVD om het gemeentelijk minima-beleid in te perken, de rechtspositie van minderjarige asielzoekers aan te tasten, op gesubsidieerde arbeid (de melkertbanen) te bezuinigen en de prijzen van het openbaar vervoer te verhogen. CDA en VVD hebben aangekondigd na de verkiezingen op 22 januari met deze plannen verder te willen. In het politieke debat wordt onder meer ingegaan op wat daarvan de concrete gevolgen voor Nijmegen zouden zijn.

Het debat op vrijdag 20 december is georganiseerd door Keer Het Tij Nijmegen. Het landelijke platform Keer Het Tij is dit jaar opgericht als reactie op het kille en harde regeringsbeleid. Keer Het Tij kiest voor solidariteit, voor een samenleving die ieder een toekomst biedt. Het initiatief voor de Nijmeegse afdeling is opgestart door een aantal organisaties (Werklozencentrum Unitas, Comité Beter I/D, Dwars, GroenLinks, Ondernemingsraad Uitzicht en Belangenbehartiging WAO/AAW). Het debat is de eerste publieke activiteit. Dan wordt ook een kort manifest gepresenteerd. Gehoopt wordt dat in de komende tijd meer organisaties zich willen aansluiten zodat de Nijmeegse afdeling van Keer Het Tij kan uitgroeien tot een breed gedragen stedelijk platform.

Wanneer en waar: vrijdag 20 december om 20.00 uur (vrij entree) in wijkcentrum Burghardt (Bottendaal), Burghardt van den Berghstraat 114 in Nijmegen.

Contactpersoon:


- Judith Schreurs, 024 3232480 (Werklozencentrum Unitas)
- Informatie over Keer Het Tij landelijk: www.keerhettij.nl