Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Openstelling Subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw, reguliere tender


18 december 2002 -
Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij stelt van 20 december 2002 tot en met 20 februari 2003 de Subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw, reguliere tender open. Deze regeling is bedoeld om aanpassingen en vernieuwingen op land- en bosbouwbedrijven te stimuleren die uit een oogpunt van milieu- of natuurbeleid, maar ook met het oog op verbetering van de concurrentiekracht noodzakelijk zijn.

In te dienen projecten dienen de toepassing van nieuwe kennis, systemen of technologie te bevorderen en daarbij verder te gaan dan de wettelijke minimumnormen. Het moet gaan om een vernieuwing die het experimentele stadium voorbij is en derhalve rijp voor navolging door andere ondernemingen.

Thema's

Deze openstelling heeft meerdere thema's. De thema's en de budgetten voor deze openstelling zijn:

·biologische landbouwEUR 350.000
·geïntegreerde gewasbeschermingEUR 350.000
·marktgericht ondernemenEUR 450.000
·agrotoerisme, groene recreatie en boerderijwinkelsEUR 426.000 ·certificeringEUR 350.000

Beoordeling
Projecten die worden ingediend, concurreren met andere ingediende projecten om het beschikbare budget. Het projectvoorstel wordt beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie. Zij wordt hierin ondersteund door deskundigen vanuit de sector. De beoordelingscommissie rangschikt de projecten. De best beoordeelde projecten krijgen voorrang.

Een project scoort hoger naarmate:

* het project meer bijdraagt aan het bevorderen van de toepassing van nieuwe kennis of technologieën;
* de vernieuwing waarop het project betrekking heeft meer perspectief heeft voor toepassing op bedrijfsniveau;
* de vernieuwing zich in een meer vergevorderd stadium van ontwikkeling bevindt;
* het voor het project uit te werken communicatieplan aantoont dat de relevante doelgroepen op de juiste wijze worden benaderd;
* het draagvlak bij relevante vaktechnische-, dienstverlenende-, branche-, of standsorganisaties, groter is. Meer informatie, aanvraagformulieren en brochures zijn te verkrijgen bij Het LNV-Loket 0800 - 22 333 22 . De aanvraagformulieren en brochures zijn ook te downloaden via www.minlnv.nl/loket