Korps: Friesland, plaats: Fryslân 20-12-2002
Politieberichten 19/12 13.00 uur t/m 20/12 07.00 uur

Joure: winkeldeifstal
Woensdag tussen 14.00 18.00 uur werd vanuit een winkel aan de Midstraat weggenomen 20 DVDs. De DVDs lagen in een doos in het magazijn achter in de winkel. Aangifte hiervan werd gedaan door een 31-jarige inwoner van Wolvega.

Drachten: fietsencontrole
Donderdag tussen 07.50 09.10 uur werd een fietscontrole gehouden op de Splitting. Er werd gecontroleerd of fietsers die niet uiterst rechts reden. 23 personen hebben een bekeuring gekregen tegen niet rechts rijden. Allen onder de leeftijd van 16 jaar.

Leeuwarden: drugsactie
Donderdag tussen 13.00 uu en 20.00 uur een speciale drugsactie gehad rondom het Mercuriusfontein en de stegen rondom de Weaze. Een 20-tal politiemensen hebben aan de controle meegedaan, ondersteunt door het drugs-opvangteam en de personeel vreemdelingendienst. 16 personen zijn aangehouden, 4 hiervan voor verkoop drugs en de overigen voor kopen drugs. In totaal zijn 14 bolletjes cocaïne in beslag genomen en 1 bolletje heroïne en een bedrag aan handelsgeld. Betrokken zijn: 38-jarige inwoner van Franeker, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, een 34-jarige inwoner van Berlikum, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, een 38-jarige inwoner van Franeker, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden,een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, een 19-jarige inwoner van s-Gravenhage, een 22-jarige inwoner van Holwerd.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 15.25 uur werd in een supermarkt aan de Burgemeester Kuperusplein een 21-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een pakje sigaretten weggenomen zonder te betalen. Bij fouillering kwamen meerdere gestolen goederen voor de dag, schuimpjes, chocolade en geraspte kaas. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. Aangifte van de winkeldiefstal werd gedaan door een 40-jareige inwoner van Zwolle.

Harlingen: openbare dronkenschap
Donderdag omstreeks 17.05 uur kwam een melding binnen dat een dronken man stennis aan het maken was in een supermarkt aan de Spoortstraat. Ter plaatse bleek de man de winkel verlaten te hebben en werd hij op de Stationsstraat aangetroffen. Hij liep zeer slingerend. De man, een 56-jarige inwoner van Harlingen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, In de winkel had hij klanten lastig gevallen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Akkrum: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 17.50 uur werd op de Oudeschouw de bestuurder van een personenauto, een 45-jarige inwoonster van Sneek, gecontroleerd. Op bureau blies zij 435 ug/l goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Donderdag omstreeks 19.25 uur werd een 31-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor winkeldiefstal. In een warenhuis aan het Ruiterskwartier nam hij een ketting weg. Buiten gekomen werd hij aangehouden door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden en medewerker van het warenhuis. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuarden: mishandeling
Donderdag omstreeks 21.35 uur vond een mishandeling plaats op de Wirdumerdijk. Politiemensen hoorden geschreeuw en op de Wirdumerdijk lag een man, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden. De politie zag, dat de man een schop vol in zijn gelaat kreeg. Deze man werd aangehouden en bleek een 22-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. De 30-jarige is meerdere malen geschopt in zijn gezicht en buik. De 30-jarige is overgebracht naar MCL en de 22-jarige is overgebracht naar het bureau. Een onderzoek door de politie zal worden ingesteld.

Terwispel: rijden onder invloed.
Donderdag omstreeks 21.27 uur werd op de Streek een 21-jarihge inwoner van Boelenslaan en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op het bureau blies hij 465 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om>

Sneek: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.48 uur werd een bestuurder van een personenauto, een 19-jarige inwoner van Sneek, gecontroleerd op de Hemdijk. Op bureau blies hij 600 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via kort-Om.

Oosterwolde: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.15 uur kwam een melding bij de politie binnen van een eenzijdige aanrijding op de Trambaan. Ter plaatse gekomen stond een personenauto tegen een container. De bestuurder lag in de auto te slapen. Toen de bestuurdersdeur werd geopend kwam de dranklucht je tegemoet. De motorkap was nog warm. De bestuurder verzette zich tegen zijn aanhouding en is met moeite overgebracht naar het bureau. Op het bureau wilde hij geen medewerking verlenen aan een blaastest en wilde hij zijn naam niet opgeven. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en na ontnuchtering zal hij verhoord worden.

Drachten: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.24 uur werd op de Vogelzang gecontroleerd de bestuurder, een 26-jarige inwoner van Buitenpost, van een personenauto. Op bureau blies hij 780 ug/l, 9 uur. Tevens is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Dokkum: inbraak bedrijf
Donderdag omstreeks 19.05 uur kwam een melding bij de politie binnen van een aanrijding op Diepswal. Ter plaatse zouden 2 passerende autos elkaar met de linkerbuitenspiegel geraakt hebben. De een wilde er geen politie bij hebben en de ander wel. De ene bestuurder bleek een 24-jarige inwoner van Dokkum te zijn en de ander, een 21-jarige inwoner van Dordrecht. In de auto van de 21-jarige zat nog een persoon. Om 21.05 uur kwam een inbraakmelding uit een bedrijf aan de Dongeradyk. Een deur aan de zuidzijde van het bedrijf was opengebroken. Weggenomen zijn een 7-tal computerkasten. Een baliemedewerkster, een 50-jarige inwoonster van Dokkum, deelde mede dat hedenmiddag 2 mannen in het bedrijf waren, Gezien het signalement van de 2 mannen werd onmiddellijk gedacht aan de personen van hierboven genoemde aanrijding. Contact gezocht met de collegas in Dordrecht waar de 21-jarige man uit Dordrecht bij de politie bekend stond. Hij had reeds eerder 2 inbraken gepleegd waarbij computerkasten werden weggenomen. De man is in Dordrecht aangehouden en de auto is in beslag genomen. Een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272