BDO WALGEMOED CAMPSOBERS
http://www.bdo.nl

BDO International boekt bescheiden groei

BDO International heeft een bescheiden groei geboekt in het boekjaar dat op 30 september 2002 is geëindigd. De wereldwijde omzet uit honoraria is in 2002 toegenomen tot EUR 2440 miljoen / US$ 2395 miljoen (vergeleken met EUR 2413 miljoen / US$ 2203 miljoen in 2001).

'Uitbreidingen in China en Korea waren de belangrijkste oorzaak voor een groei met dubbele cijfers in Azië', aldus Ton Rutgrink, voorzitter van de Policy Board van BDO International. 'In Europa hebben we een groei van 3% gerealiseerd, terwijl Noord- en Zuid-Amerika te kampen hadden met een ongunstig economisch klimaat en met valuta die ten opzichte van de euro in waarde daalden.' Auditing/accountancy en belastingadvies leveren nog altijd het grootste deel van de inkomsten uit honoraria, met respectievelijk 58% en 23% van het totaal.

In 2002 zijn nieuwe firma's in Bahrein, Litouwen, Slovenië, China en de Dominicaanse Republiek tot het netwerk toegetreden. In 85 van de 100 landen waar BDO International vertegenwoordigd is realiseerde de onderneming in het afgelopen jaar groei, ondanks de ongunstige ontwikkelingen in de accountancysector en de onzekerheid op de aandelenmarkten. BDO concentreert zich op de markt voor groeiende ondernemingen en is daardoor minder kwetsbaar voor deze negatieve ontwikkelingen.

'Op de huidige markt, met minder concurrentie maar met meer regulering', aldus Rutgrink, 'versterkt BDO de aangesloten firma's teneinde de nieuwe uitdagingen beter het hoofd te kunnen bieden. We willen bedreigingen waar mogelijk omzetten in nieuwe mogelijkheden, ten gunste van onze klanten en ons wereldwijde netwerk van 22.600 partners en medewerkers.'

BDO International
BDO International is qua omvang 's werelds vijfde internationale organisatie op het gebied van accountancy en advies, met een totale omzet uit honoraria van US$ 2,4 miljard en een wereldwijd netwerk van bijna 600 kantoren in 100 landen. Ongeveer 22.600 partners en medewerkers van BDO verzorgen overal ter wereld zakelijke adviesdiensten.
Het Nederlandse BDO Accountants & Adviseurs is een vooraanstaand lid van dit netwerk.

BDO Accountants & Adviseurs
BDO Accountants & Adviseurs biedt in Nederland vanuit ruim 30 vestigingen met meer dan 2000 vennoten en medewerk(st)ers een compleet pakket op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy. BDO richt zich met name op het Nederlandse middenbedrijf en is sterk in de advisering aan groeiende ondernemingen.


---

------------------------------------------