Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2002
persberichten districten Utrecht, 09.45 uur

Verdachten overval aangehouden

Op maandag 16 december 2002 te 23.10 uur vond er een gewapende overval plaats op een woning aan de Waalstraat te Utrecht. Een onbekende gemaskerde man kwam de woning binnen. De begeleidster moest vervolgens onder bedreiging van een vuurwapen de kluis openen waarna een geldkist met inhoud werd meegenomen. Ook een van de bewoners kreeg het vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt. Door de recherche MP werd een onderzoek ingesteld. Dit resulteerde op dinsdag 17 december 2002 in de aanhouding van 2 mannen, beiden inwoners uit Utrecht van 20 en 23 jaar oud. Een van de verdachten, zijnde een medeverdachte (uitlokker) was zelf woonachtig in het pand. De buit en het gebruikte vuurwapen zijn door de recherche in beslag genomen. Beide verdachten zullen a.s. vrijdag worden voorgeleid bij de OvJ.

Man aangehouden na zware mishandeling

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag om 14.40 uur op de Abel Tasmanstraat een 15-jarige jongen uit Zeist aangehouden. Omstanders waren getuigen van een ernstige mishandeling op de Leidseweg waarbij een 18-jarige Utrechtse vrouw slachtoffer werd. De dader gaf de vrouw een kopstoot waardoor zij op straat viel. Daarna bleef hij op haar intrappen. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen naar een ziekenhuis vervoerd. De mishandeling was een gevolg van een relatieconflict. Omstanders konden aan de politie een goed signalement verstrekken waarna de jongen in de omgeving kon worden aangehouden. Een man die getuige was geweest van de mishandeling had de jongen achtervolgd en wees de politie de verdachte aan. De jongen is voor nader verhoor ingesloten.

Rijden onder invloed

UTRECHT- In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december heeft de politie omstreeks 01.15 uur een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed.

De man had eerder die nacht met zijn auto, in de wijk al diverse autos vernield en is toen op advies van omwoners naar huis gestuurd. Hierna hebben zij de politie gebeld. Deze hebben de man bij zijn woning aan de Prinses Irenelaan opgezocht en hem daar laten blazen. Dit wees uit dat de man teveel gedronken had. Hierop is de verdachte meegenomen naar het bureau, waar ademanalyse uitwees dat de hij een promillage van 1,55 in zijn lichaam had.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en tevens kon de man zijn rijbewijs inleveren.

Vlam in de pan

UTRECHT- In een woning aan de Kanaalstraat is op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur de vlam in de pan gegaan.

De 40-jarige man uit Utrecht had een frituurpan op het gas gezet, toen deze op een gegeven moment begon te roken. De man wilde toen de pan buiten zetten, maar binnen vloog de vlam al in de pan. Hij heeft nog getracht de brand te blussen, maar dat was helaas al te laat.

Vier brandweerwagens waren snel ter plaatse en de brand was vrij snel onder controle. De binnenwoning van de man is totaal uitgebrand en een viertal andere woningen zijn door de brand beschadigd. De man is samen met twee andere omwoners door ambulancepersoneel onderzocht. Geen van hen hoefde echter te worden opgenomen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Vrouw verliest medicijnen
UTRECHT- Op donderdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur is een 80-jarige vrouw uit Utrecht medicijnen verloren. De vrouw moet de medicijnen verloren zijn op haar weg tussen de Bernadottelaan en de Livingstonelaan. Het gaat om 20 twintig witte tabletten, welke gevaar kunnen vormen voor de volksgezondheid bij verkeerde inname.

De politie district Marco Polo verzoekt mensen die pillen vinden van deze omschrijving contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval letsel
UTRECHT- Op donderdagmiddag omstreeks 16.40 uur heeft een ongeval letsel plaatsgevonden op de Aartsbisschop Romerostraat. Een 10-jarige meisje was met haar fiets over een paaltje heen gevallen en vervolgens met haar hoofd tegen een boom terecht gekomen. Het meisje was voor controle door ambulance personeel vervoerd naar het AZU ziekenhuis. Daar bleek zij echter geen ernstig letsel te hebben opgelopen.

Snelheidscontrole
UTRECHT- De politie heeft op donderdagmiddag tussen 13.55 en 15.55 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan.

In totaal zijn er 1831 voertuigen gecontroleerd. Hiervan ontvingen 47 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Voetganger tegen bus
UTRECHT- Op dondermiddag rond 15.15 uur is een voetgangerster tegen een bus aangelopen.

De 45-jarige voetgangerster uit Groot-ammers wilde het Stationsplein oversteken en zag daarbij een bus over het hoofd. De 44-jarige buschauffeur uit Leersum probeerde nog te remmen, maar kon niet voorkomen dat de voetgangerster met haar hoofd tegen de linkerspiegel van de bus aankwam. De vrouw was in de war en liep letsel op aan haar hoofd. Zij is meegenomen naar het Oudenrijn ziekenhuis voor controle.

Twee autos in botsing
UTRECHT- Op dondermiddag omstreeks 14.40 uur zijn twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen.

Een 37-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed over de Marshallaan, komende uit de richting van de Van Heuvengoedhartlaan. Op het kruispunt ter hoogte van de Marshallaan - Bernadottelaan verleende de bestuurder geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 38-jarige bestuurder uit Utrecht. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Beide slachtoffers zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.