Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Bromfietscontroles

SOEST/BAARN Donderdagmiddag heeft de politie 51 bromfietsen gecontroleerd. Vanwege diverse technische en wettelijke mankementen, werden 59 boetes uitgeschreven.

De controle werd gehouden van 14.00 17.15 uur in de omgeving van de Lange Brinkweg in Soest. De boetes werden onder andere geschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, overschrijding van de geluidsnorm en het niet voeren van een gele of oranje plaat. Verder is afstand gedaan van verlichting met onjuist kleur, de uitlaat van de bromfiets en drie bromfietsen zijn geheel in beslag genomen. In Baarn werd de bromfietscontrole gehouden op de Lange Brinkweg van 18.30 tot 20.15 uur. Hier werden 20 voertuigen gecontroleerd en 11 boetes uitgeschreven, met name voor defecte verlichting.

Doorrijders na aanrijding aangehouden

BAARN Donderdagavond vond op de Torenlaan een aanrijding tussen twee personenautos plaats. De inzittenden van een van de autos die er vandoor waren gegaan, werden later door de politie aangehouden.

Omstreeks 21.15 uur vond op de kruising van de Torenlaan met de Borneostraat een kopstaart botsing plaats. De inzittende van een van de autos gingen er vervolgens te voet van door. Via getuigen kon de politie achterhalen wie de inzittenden waren en drie hiervan, een 29-jarige man, een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man allen uit Baarn, zijn later op de avond in een woning aan de Schoolstraat aangehouden vanwege het verlaten van de plaats van het ongeval. De vierde persoon, de bestuurder, was hier echter niet aanwezig. Deze man zal op het politiebureau voor een verklaring worden ontboden. Geen van de betrokken raakten bij het ongeval gewond.

Aanhouding voor verboden wapenbezit

SOEST Donderdagavond heeft de politie tijdens de surveillance een man aangehouden in verband met het bezit van een metalen pijp in zijn personenauto.

De politie reed omstreeks 23.45 over de Noorderweg toen zij een auto zagen staan die met een voetganger aan het spreken was en hierdoor de weg blokkeerde. Aangezien de bestuurder, een 20-jarige man uit Soest, na te toeteren niet aan de kant ging, hielden de agenten hem staande. De agenten zagen dat hij een metalen holle pijp naast hem op de passagierszitting had liggen en is hiervoor meegenomen naar het bureau alwaar de man afstand van de pijp deed.