Politie IJsselland Persinformatie politie regio IJsselland
District Midden Zwolle
Van 19 op 20 december 2002.
Door Freek Fridrichs
Piket Wim Rabelink
038-4963891


---

ZWOLLENAAR BENADEELT GEMEENTE VOOR GROOT BEDRAG

ZWOLLE - De sociale recherche Zwolle e.o. heeft een onderzoek afgerond naar steunfraude door een 41-jarige man uit Zwolle.

De man ontving vanaf juli 1994 een ABW-uitkering van de gemeente Zwolle. Uit het onderzoek bleek dat de man gedurende een jaar eveneens een ziektewetuitkering van het GAK ontving en dat hij gedurende 2 1/2 jaar onterecht een pleegkostenvergoeding van Sociale Zaken kreeg. Verder had de verdachte eigen vermogen dat hij niet opgaf. De gemeente Zwolle werd in totaal benadeeld voor een totaalbedrag van ¤ 68.597,83. Tenslotte ontving de man gedurende een langere periode onterecht kinderbijslag. Dit bedrag liep op tot ¤ 5.114,58.

De genoemde bedragen worden teruggevorderd van de verdachte en er is een proces-verbaal voor steunfraude opgemaakt.

(02-128285)

---

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL.

ZWOLLE- Aanrijding met letsel op donderdag, 19 deecember 2002, omstreeks 20.45 uur op de Klooienberglaan - Hoffmanstraat te Zwolle. Een 40 jarige bestuurder van een personenauto uit Zwolle reed over de Hoffmanstraat en verleende op de kruising met de Klooienberglaan geen voorrang aan de over deze weg rijdende 20 jarige fietster uit Zwolle. De vrouw klaagde na de aanrijding over pijn aan de nek. De 40 jarige veroorzaker was, nadat hij zijn gegevens had bekend gemaakt, doorgereden. Hem op zijn adres opgezocht en pv aangezegd voor het feit, dat hij geen voorang had verleend.

(02-1820027)

---

AUTO GESTOLEN

ZWOLLE- Werd door een 31 jarige man uit Zwolle, benadeelde, aangifte gedaan van diefstal van een VW transporter. Kleur wit. De auto stond geparkeerd aan Liesgras in Zwolle. Het feit is gepleegd tussen woensdag,18 december 2002 te 20.00 uur en donderdag,19 december 2002 te 07.30 uur. Waarde auto is niet bekend.

(02-181707)

---
DRONKEN AUTODIEF AANGEHOUDEN

ZWOLLE- Op donderdag, 19 december omstreeks 19.15 uur een melding van een getuige, dat op de rotonde van de Kalverstraat in Zwolle de bestuuder van een busje, waarin zich gestolen waar zou bevinden, was klemgereden. Ter plaatse bleek, dat het busje met inhoud in zijn geheel was gestolen. De bestuurder, een 38 jarige man uit Zwolle aangehouden en voor nader verhoor aan het bureau ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de bestelauto in de Kalverstraat stond. Omdat de accu kleeg was liet men de motor stationair lopen. Op het moment, dat het voertuig ongeveer 1 minuut alleen werd gelaten, werd deze door de verdachte weggenomen. Bij het wegrijden met de bestelauto raakte verdachte nog twee geparkeerd staande voertuigen in de Kalverstraat.Die hierdoor schade opliepen. De verdachte bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. De blaasttest wees ruim 1100 ug/l uit. Tegen de verdachte zal PV worden opgemaakt terzake Diefstal auto, doorrijden na aanrijding en voor het rijden onder invloed.

(02-181988)

---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT WONING.

ZWOLLE- Werd er op donderdag, 19 december tussen 14.00 uur en 16.15 uur ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat te Zwolle. Een toegangsdeur werd geforceerd. Gestolen werd audio- en videoapparatuur, de computer en printer, alsmede een straatje oudjaarsloten. TR stelt onderzoek in Totale schade is niet bekend.

(02-181979)

---

Einde dagrapport Pers Zwolle

Persberichten politie Kampen en omgeving
van Donderdag19-dec-2002 07:00 uur
tot Vrijdag20-dec-2002 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs

---

AANOUDING VOOR WINKELDIEFSTAL

KAMPEN Donderdagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Kampen aangehouden voor diefstal van levensmiddelen (waarde ruim ¤ 4,00 ) uit een supermarkt aan het Penningkruid. Zij kreeg een boete van ¤ 113,45 en door de bedrijfsleider werd haar de toegang tot de winkel voorlopig ontzegd. (02-181853)

---

AANHOUDINGEN NA VERNIELINGEN KERSTVERLICHTING

KAMPEN Voor de vernieling van lampen van een kerstversiering aan de Lelystraat zijn donderdagavond twee jongens aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van 6 knapen. Door een getuige werd gemeld dat knapen uit deze groep lampen uit een kerstboom schroefden en die kapot gooiden op de weg. De groep ging er vandoor maar werd korte tijd later aangetroffen op de Wederiklaan/ Flevoweg. Uiteindelijk bleken 2 knapen verantwoordelijk te zijn voor de vernielde gloeilampen. Zij zijn, in overleg met de ouders, doorverwezen naar HALT. De schade wordt op hen verhaald. De versiering is eigendom van de winkeliersvereniging West. (02-182042)

---

AARDSTRAALVERDRIJVERS

HASSELT Woensdagavond kwam, vanuit een woning aan de Fisselerweg, een melding van 'verdachte' pijpjes in een muur, die van oud behang was ontdaan. Aan de pijpjes werd in de loop van donderdag een nader onderzoek ingesteld door verschillende specialisten (springstoffen/ verdovende middelen). Het bleek uiteindelijk te gaan om 'aardstraalverdrijvers', die door een van de vorige bewoners waren aangebracht. (02-181634)

---

Persinfo Vechtdal
van Donderdag19-dec-2002 07:00 uur tot Vrijdag20-dec-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)

Auto beschadigd, getuigen gezocht
OMMEN Op woensdagavond 18 december is een auto die geparkeerd stond op het Vrijthof aangereden door vermoedelijk een auto met trekhaak. De beschadigde auto is een groene Renault Megane. De eigenaar, een 50-jarige man uit Ommen, had de auto rond 21.30 uur op het Vrijthof geparkeerd. De onbekende automobilist is vermoedelijk tegen de voorzijde van de Renault gereden, waardoor de voorbumper is gebarsten. Bovendien was de kentekenplaat niet meer aanwezig. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Ommen. Dit kan ook telefonisch via 0900-8844.

Deur garagebox beschadigd, getuigen gezocht
HARDENBERG Op 18 december is een kanteldeur van een garagebox aan het Israel Emanuelplein beschadigd. Vermoedelijk is een onbekend motorvoertuig tegen de deur aangereden, waardoor een deuk in de deur is ontstaan. De bestuurder van dit voertuig is vervolgens doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Hardenberg. Dit kan ook telefonisch via 0900-8844.

Winkeldief aangehouden
OMMEN Gistermiddag 19 december rond 15.50 uur is een winkeldief aangehouden in de Tuinstraat. Het betreft een 32-jarige man uit Ommen. De verdachte was een winkel in de Brugstraat uitgelopen waarbij het alarm is afgegaan. Hierop liep hij hard weg richting rijksweg 34 en vervolgens over de Julianastraat. Een automobilist is achter de verdachte aangereden en heeft hem aangehouden op de Tuinstraat. Hierna werd de verdachte door hem overgedragen aan medewerker van de winkel en een getuige. Zij hebben hem weer meegenomen naar de winkel. Onderweg had de verdachte de gestolen spullen van zich afgegooid, maar dit was gezien door de winkelmedewerker en de getuige. Het betrof een pet a 7,69 Euro en handschoenen a 7,70 Euro. De man is overgedragen aan de politie en heeft een dagvaarding gekregen.

Man aangehouden voor dumpen afval
Naar aanleiding van een onderzoek naar het dumpen van afval op verschillende plaatsen in de regio, is een 38-jarige man uit Vroomshoop aangehouden. Het afval betrof huisvuil, grote hoeveelheden autobanden, verfblikken en vaten met afgewerkte olie. De man dumpte het afval onder andere in de gemeenten Den Ham/Vriezenveen, Sibculo en Marienberg. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

(02-180839)

Persberichten Politie IJsselland
District Zuid (Salland)
van Donderdag 19-dec-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 20-dec-2002 06:59 uur
Piket: Freek Fridrichs/Wim Rabelink (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

VRACHTAUTO VLIEGT UIT BOCHT

WESEPE Donderdagochtend rond 6.30 uur vloog een op de Broeklanderweg rijdende vrachtauto uit de bocht. De vrachtauto kwam uit de richting van de Neulemansweg. Vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid, mist en gladheid schoot de vrachtauto in een bocht naar rechts rechtdoor. Hij belandde in de linkerberm met de linkerzijde in een ondiepe geul. De vrachtauto kwam tegen een afrastering tot stilstand. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Kampen, kwam met de schrik vrij.

(02-181702)

REEKS AUTOINBRAKEN IN RAALTE

RAALTE In de nacht van woensdag op donderdag vond er een reeks autoinbraken plaats in Raalte. In de Herinckhave werd het portier van een auto geforceerd en een radio/cd-speler, rijbewijs en kentekenbewijs weggenomen. Uit een op de Sperwer geparkeerd staande auto werden twee GSM's weggenomen, nadat een portier geforceerd werd. Tevens werd geprobeerd het dashboardkastje te openen. Dit is mislukt. Op de Torenvalk werden van twee auto's de portieren geforceerd. Uit één van de auto's mist een radio en een kentekenbewijs. Ook op de Tuinfluiter waren twee autobezitters de dupe. Uit één van de auto's werden een autotelefoon en 2 jassen weggenomen. De buit uit de andere auto was opnieuw de radio/cd-speler. Ook van auto's geparkeerd staand op de Singraven en de Twickel werden autoportieren geforceerd. In beide gevallen werd de autoradio weggenomen. Tenslotte werd nog geprobeerd in te breken in een bedrijfsauto aan de Buizerd. De poging mislukte echter.

(diverse mutatienummers)

Einde dagrapport Pers Salland

Persberichten politie Steenwijk, Horst- en Waterland van Donderdag19-dec-2002 07:00 uur
tot Vrijdag20-dec-2002 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs

---

ONDER INVLOED
STAPHORST Donderdagavond bleek bij een controle op de Gemeenteweg, dat een 33-jarige autobestuurder uit Staphorst teveel alcohol had gedronken. Hij blies 295 ug/l. Naast een rijverbod van 2 uren kreeg hij een bekeuring van ¤ 190,00.

Op dezelfde weg werd korte tijd later een 47-jarige man uit Staphorst in zijn auto gecontroleerd. Hij blies 435 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (02-182065)

---

DIEFSTAL UIT SCHOOL
STEENWIJK Uit een school aan de Tukseweg werden woensdagmiddag een laptop een mobiele telefoon weggehaald. De spullen lagen in een onafgesloten kantoorruimte. De waarde is nog niet vermeld. Namens de school is aangifte gedaan van diefstal. (02-181733)

---

MISHANDELING
STEENWIJK Een 67-jarige man uit Steenwijk deed donderdagmiddag aangifte van mishandeling. Bij het uitlaten van zijn hondje, aan het begin van de middag, sprak hij een naar schatting 18-jarig meisje aan, dat met haar fiets op het trottoir van de Meppelerweg, nabij het kerkhof, reed. Het meisje fietste tegen de man aan waarop er een woordenwisseling ontstond. Dit liep uit op een handgemeen tussen de man en het meisje. Over en weer vielen er klappen. Het meisje dreigde de hond van de man voor een auto te zullen gooien. Het meisje was blank, naar schatting 1.70 meter lang met donkerblond haar tot op de schouders. Zij droeg een neusring en was gekleed in een spijkerbroek met rode stiksels. Daar overheen droeg zij een roomwit-/ beigekleurig, ribfluwelen jack. De man klaagde over pijn aan zijn nek en hoofd. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. (02-181950)

---

Dagrapport Pers Deventer
van Donderdag19-dec-2002 07:00 uur tot Vrijdag20-dec-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink
Piket: 038-4963891

---

DIEFSTAL AUTO

DEVENTER Werd woensdag 19 december 2002 werd aangifte gedaan van diefstal van een groene Ford Escort stationwagon, gekentekend TF-NX-18. De personenauto stond afgesloten geparkeerd op de parkeerplaats onder de Wilhelminabrug.

(02-181893 )


---

AUTOINBRAKEN AAN DE HANDELSKADE

DEVENTER - Bij een bedrijf aan de Handelskade werden 2 bedrijfsvoertuigen opengebroken. De autokraken zijn vermoedelijk in de nacht van 18 op 19 december gepleegd. Een autoradio en enige computerapparatuur werden ontvreemd.

(02-181705)


---

COMPUTERS IN TREK

DEVENTER In twee bedrijfskantoren aan de Fesevurstraat werd in de nacht van 19 op 20 december ingebroken. De inbrekers forceerden een ruit en raamkozijn. Twee computers werden gestolen.

(02-182076)


---

DIEFSTAL LAPTOP

DEVENTER - Bij een kantoor aan de Diepenveenseweg verdween een laptop. De diefstal werd donderdagavond ontdekt. De dader heeft meerdere deuren geforceerd. De benadeelde komt nog aangifte doen.

(02-182009)


---

SCHOORSTEENBRAND

SCHALKHAAR De brandweer moest donderdagavond, omstreeks 19.35 uur uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen bij een woning aan de Avergoorsedijk. De bewoner had de brand in de schoorsteenpijp zelf ontdekt en had deze met zand al zelf grotendeels geblust. De schade bleef dan ook beperkt tot rook- en waterschade.

(02-182006)

---

POLITIE ASSISTEERT DEURWAARDER EN ONTDEKT HENNEPKEKERIJ

DEVENTER - Donderdagmorgen vergezelde de politie de deurwaarder bij een beslaglegging op goederen aan de Eikweg. Daarbij stuitte men op een hennepkwekerij. De plantage, bestaande uit ongeveer 225 planten en acht lampen, is ontmanteld en de goederen zijn in beslaggenomen. De stroom werd illegaal (voor de meter) afgetapt. De verdachte is een 31 jarig man uit Deventer.

(02-181786)


---
Einde dagrapport Pers Deventer